Advocaat'tan tarihi hamle! Yıllardır beklenen...

Güncelleme Tarihi:

Advocaattan tarihi hamle Yıllardır beklenen...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 10:46

Advocaat, 10 numara transferi gerçekleşmeyince, 4-3-3’ün yanına 4-4-2 sistemini de ekledi. Fenerbahçe yeni dizilişi önce U19 takımıyla oynayacağı maçta deneyecek. Ardından Bursa karşısında bu taktikle mücadele edecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, transferin son saatlerinde Jeremain Lens ve Moussa Sow’u kadrosuna katmış, ‘10 numara’ takviyesi ise yapılamamıştı.

“Ofansif orta saha alamazsak, taktiği değiştirebiliriz” diyen Dick Advocaat da 4-4-2 için kolları sıvamıştı. Fenerbahçe yeni sezonda iki sistemi birden kullanacak. Taraftarların ve yönetimin yıllardır hasretini çektiği 4-4-2, hafta sonundaki Bursaspor maçında görücüye çıkacak.

ÇİFT FORVET: RVP-EMENİKE
Yeni sistemin ilk provası, bu hafta içerisinde U19 takımıyla oynanacak olan hazırlık karşılaşmasında yapılacak. Mehmet Topal’ın yokluğunda, orta sahanın ortasında Ozan Tufan ile Alper ya da Salih’in oynaması bekleniyor.

Sağ kanatta Lens, solda ise Volkan Şen forma giyecek. Moussa Sow henüz tam hazır olmadığı için, Bursa maçında Van Persie’nin yanında Emmanuel Emenike’nin şans bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

KADIKÖY’ÜN TAKTİĞİ OLACAK
Dick Advocaat, mevcut kadronun yeni sisteme kısa sürede uyum sağlayacağına inanıyor. Eğer denemeler sonuç verirse, Fenerbahçe’nin yeni sezonda Kadıköy’deki karşılaşmalarda sahaya 4-4-2 taktiğiyle çıkması bekleniyor. Sarı-Lacivertli taraftarlar, Pereira döneminde adeta unuttukları hücum futbolunu bu sayede yeniden izlemeyi umuyor. (Fanatik)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!