Advocaat: 'Manchester United yenilecek'

Güncelleme Tarihi:

Advocaat: Manchester United yenilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 21:09

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Feyenoord'la oynayacakları mücadele öncesi açıklamalarda bulundu. Hollandalı çalıştırıcı Manchester United'ın Zoryta deplasmanında yenileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Advocaat, kendilerine 1 farklı yenilginin bile yeteceğinin belirtilmesi üzerine Ukrayna'da oynanacak Zorya-Fenerbahçe maçını hatırlatarak, "Bence Manchester United Ukrayna'da kaybedecek. Feyenoord ve Fenerbahçe bence gruptan çıkacak. Bu hala mümkün. İki teknik adam da kazanmak için takımlarını sahaya çıkaracaktır" diye konuştu.

Hollandalı çalıştırıcı, şu anda grupta 10 puanda olduklarını fakat bunun gruptan çıkmak için şu an kendilerine yeterli olmadığını dile getirerek, "Son maça geldiğinizde normalde 10 puan size yeter ancak şu anda böyle bir şey yok. Çok önemli bir maç olacak. Fenerbahçe'de Feyenoord'da Avrupa Ligi'ne devam etmek istiyor. İlgi çekici bir maç bizi bekliyor. Takımıma çok güveniyorum" dedi.

Tecrübeli teknik direktör, son 8-9 maçtır iyi durumda olduklarını vurgulayarak, "Göreve ilk geldiğimizde futbolcularımız fiziksel anlamda kendilerini iyi hissetmediklerini söylediler. Benden önceki 4 haftada antrenmanlarda çalışmalarının iyi olmadığını belirttiler. Bu yüzden bir hoca değişikliği ihtiyacı da doğdu. Bunun üzerine çalışmalar yaptık. Zaman geçtikçe de meyvelerini aldık. Son zamanlarda zor maçlar oynadık ve fiziksel anlamda iyi işler yaptık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ligin başında aldıkları sonuçların kendilerinde baskı oluşturduğunu belirten Advocaat, "İlk 3 maçın ikisi kendi sahamızdaydı ve sadece 1 puan aldık. Sonra her karşılaşmada hep iyi sonuçlar almak zorunda kaldık. Bu da bizde fazlasıyla baskı oluşturdu. Futbolcularımda bir yerlerim ağrıyor şikayeti oluyor. Umarım neler yapabileceklerini gösterirler. Dinlenmeye de ihtiyaçları var" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu ve bu takımda çalışmaktan mutlu olduğunu sözlerine ekleyen tecrübeli teknik adam, sahaya en iyi takımıyla çıkacağını vurgulayarak, "Böyle maçlarda değişiklikler yapınca daha sonra 'keşke yapmasaydım' diyorsunuz. Feyenoord karşısına çok güçlü bir takımla çıkacağımızı söyleyebilirim" dedi.

Futbolcusu Robin van Persie'yi dinlendirme düşüncesinin olmadığını ekleyen Advocaat, "Van Persie burada büyük bir mutlulukla oynuyor. Onun kalitesini göstermesini sağlayıp bunu iyi kullanmalıyız" diye konuştu.

Bu arada Advocaat, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Dinamo Kiev-Beşiktaş ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki Braga-Fenerbahçe maçındaki hakem hatalarıyla ilgili soruları yanıtlamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!