ADÜ’de Sanat Tarihi Merkezi Kuruldu

Güncelleme Tarihi:

ADÜ’de Sanat Tarihi Merkezi Kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 09:42

ADÜ'DE SANAT TARİHİ MERKEZİ KURULDU

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sanat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi’nin kurulma onayı kesinleşmesinin üzerine ADÜ’de merkez sayısı 24’e çıktı.
ADÜ Sanat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi’nin, 20 Temmuz tarihinde kuruluş onayının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla, ADÜ’de aktif olarak çalışmalarını yürüten araştırma uygulama merkezi sayısı 24’e yükseldi.
Sanat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin; medeniyetlerin beşiği Anadolu’nun zengin kültürel mirasının ortaya çıkartılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda özgün çalışmalar ortaya koymayı amaçladıklarını belirterek, Merkez yoluyla ülke genelinde araştırma ve inceleme gezilerinin yapılması, konferans, panel ve sempozyumların düzenlenmesi, araştırma projelerinin hazırlanması gibi bir dizi çalışmanın yapılacağını söyledi.
ADÜ’de; Adnan Menderes Araştırma Uygulama Merkezi, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Avrupa Araştırmalar Merkezi, Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi, Çağdaş Akdeniz Dilleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Çiftlik Hayvanları Islahı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma Uygulama Merkezi, Gençlik Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Nanoteknoloji Araştırma Uygulama Merkezi, Romanlar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Su Kaynakları Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Şehir Sağlığını Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi, Tarımsal Biyoteknoloji ve Gıda Güvenliği Araştırma Uygulama Merkezi, Tıp ve Sağlık Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türkçe Öğretimi Araştırma Uygulama Merkezi, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Üniversite Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi, Osmanlı Kurumları ve Medeniyeti Araştırma Uygulama Merkezi ve Sanat Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi ile birlikte aktif olarak faaliyet gösteren 24 araştırma ve uygulama merkezi bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!