ADT'den ocakta 5 oyun

Güncelleme Tarihi:

ADTden ocakta 5 oyun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 12:07

ADT'den ocakta 5 oyun

Haberin Devamı

ADANA Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni yılın ilk ayında, biri çocuk oyunu olmak üzere toplam 5 eser sahneleyecek.
3 ve 7 Ocak'ta "Silahlı Manzara" adlı eser izleyici ile buluşacak. Joe Penhall'in yazdığı, Zeynep Avcı'nın Türkçe'ye çevirdiği oyununun yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu üstlendi. Dekor Hakan Dündar, kostüm Funda Yılnur Karasaç, ışık Özer Kuşkaya, müzikler Alper Maral'ın imzasını taşıyor. Oyunda Barış Özkan, Gözde Korbek, Murat Özben, Mehmet Akif Özdemir, Özgür Küçüköner rol alıyor.
Eserde ordu tarafından kullanılması amacıyla, füze taşıyan insansız hava aracı tasarlayan bir mühendisin, mesleki sorumlulukları ve vicdanıyla giriştiği mücadele anlatılıyor.
ADT, geçen sezonun ilgi gören eserlerinden, Orhan Kemal'in yazdığı, Erman Canatan'ın oyunlaştırdığı iki perdelik müzikli komedi "Muammer Muammer"i 10-14 ve 17-21 Ocak tarihlerinde sahnelemeye devam edecek.
16. Direklerarası Seyirci Ödüllerinde "En İyi Prodüksiyon", "En İyi Dekor Tasarım" ödüllerini alan "Küheylan" da 24-28 Ocak 2017'de sanatseverlerle buluşacak. Peter Shaffer'in kaleme aldığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçe'ye kazandırdığı oyunda akıl hastanesinde kalan 17 yaşındaki Alan'ın öyküsü anlatılıyor.
ADT, küçük izleyiciler için de geçen sezon sonlarında ilk gösterimini gerçekleştirdiği Miguel De Cervantes'in yazdığı, Reşat Nuri Güntekin'in çevirdiği, Özen Rodop'un uyarladığı ve Mazlum Taşkıran'ın yönettiği "Don Kişot" adlı çocuk oyununu 8,10,15,17, 29 ve 31 Ocak'ta sahneleyecek. Ayın son günü 31 Ocak saat 20.00'de "Bu da Geçer Yahu" adlı müzikli, danslı oyun izlenebilecek.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!