ADT sahnesinde son hazırlık

Güncelleme Tarihi:

ADT sahnesinde son hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2017 15:13

ADT sahnesinde son hazırlık

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nda (ADT) yeni sezon hazırlıkları hız kazandı. Perdesini 4 Ekim Çarşamba akşamı ilk kez sahnelenecek olan 'Deli Dumrul' adlı oyunun prömiyeriyle açacak olan ADT'nin Ekim ayı programı da belli oldu. Antalyalıları, Ekim ayı sürecince 'Deli Dumrul' ile 'Gökten Yağar Gibi' güldürecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde tiyatro severler ile buluşacak komedi ağırlıklı 'Deli Dumrul'u Güngör Dilmen yazdı, Sabri Özmeber yönetiyor. Rejisör yardımcılığını 'İbiş'in Rüyası'nda sergilediği performansıyla dikkati çeken ADT sanatçısı ve müdür yardımcısı Gökhan Tüzün'ün üstlendiği eserde, Orkun Yılmaz, Murat Boluk, Serkan Yakar ve Salih Bayraktar rol aldı. Dekor tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını Namık Gürsoy, koreografisini Boğaç Özbakır ve müziğini de Gürkan Çakıcı hazırladı.

KOSTÜMLÜ PROVAYA BAŞLANACAK

Önümüzdeki günlerde kostümlü ve dekorlu provalara başlanacak olan 'Deli Dumrul'da, Dumrul bir çay yatağı üzerine köprü kuruyor, köylüleri köprüden geçmeye zorluyor. Dumrul, köprüden geçen Dede Korkut'un torunu Elif'e âşık oluyor, genç yaşta ölen bir yiğidin öcünü almak için de ölüme meydan okuyor. Dumrul, yaşamanın zalimin, zorbanın, gafilin değil, yaşamayı bilenlerin hakkı olduğuna inanmaya başlıyor.

SEZONUN 2'NCİ OYUNU GÖKTEN YAĞAR GİBİ

ADT'nin Ekim ayı programına geçen sezon prömiyeri gerçekleşen ve izlenme rekoru kırılan Sebastien Thıery'in eseri 'Gökten Yağar Gibi' adlı oyun da yoğun istek üzerine kondu. Sabri Özmener'in yönettiği 2 perdelik komedi oyununda sıradan bir hayat süren ailede yaşananlar konu ediliyor, şüpheli paranın ve hırsın insan hayatını nasıl etkilediği eğlenceli, bir o kadar da trajik bir öyküyle anlatılıyor.

Ekim ayı perdesini 2 oyun ile kapatacak olan ADT'nin programı şöyle; 4-5-6-7-11-12-13-14-25-26-27-28 Ekim: Deli Dumrul. 18-19-20-21 Ekim: Gökten Yağar Gibi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!