GeriSeyahat Adrenalinin en yüksek olduğu festival
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Adrenalinin en yüksek olduğu festival

Adrenalinin en yüksek olduğu festival

Dağ Kültürü Derneği ile Mineral Event’in ortaklaşa düzenlediği Dağ Filmleri Festivali, bu yıl ‘Maceraya Hazır Ol’ sloganıyla 7 Mart’ta İstanbul’da başlıyor. Doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarının kaçırmadığı festivalde 55 film, ücretsiz gösterilecek.

Türkiye’nin, dağ, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali Dağ Filmleri Festivali. İstanbul Beyoğlu’ndaki Fransız Kültür Merkezi, Galatasaray Aynalı Geçit ve Pusula Sanat Galerisi’nde ücretsiz izlenebilecek tam 55 film olacak.
Dünya festivallerinde gösterilen 500’den fazla film arasından belirlenen 2012 seçkisi 20’si yerli 35’i yabancı filmden oluşuyor. Filmler; Ülkemizden, Dünyadan, Keşif Ruhu, Doğa-Çevre-İnsan, Su Dünyası, Bisiklet, Kayak ve Doğa Filmleri Yarışması Finalistleri olmak üzere, 8 tema altında gösterilecek. Seçkide; rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanı sıra, çevre ve doğa belgeselleri ve gezi, keşif ve insan hikayeleri de yer alıyor.

Base Jump - Antartika
ULAŞILMASI EN ZORU SEÇTİ

Rus sporcu Valery Rozov, dünyanın en soğuk, en ulaşılması zor ve en ücra köşelerinin birinde bulunan teknik seviyesi çok zor olan bir dağa tırmanıp, tepesinden base jump atlayışı yapacak. Hedef Antarktika...

Anadolu’nun son göçerleri: Sarıkeçililer

KIŞLAK VE YAYLAK ARASINDA

Kendilerine özgü yaşam biçimi ile Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar gelen Sarıkeçililer, bin yıllardır süre gelen göçebe kültürünün dünyadaki son örneklerinden. Belgesel, Sarıkeçililerin kışlak ve yaylak arasındaki zorlu yaşam mücadelesini konu ediyor.

Kırık ay
GELECEĞİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN

Himalaya’daki bir göçebe, gezegenin en izole yerlerinden birinde yaşamaktadır. Ancak iklimdeki ani bir değişimle ırmaklar kurumaya başlar ve birçok vadi çöle dönüşür. Kendi halkının çöküşüne şahit olan Sonam, geleceklerini değiştirmek amacıyla umutsuz bir maceraya atılır...

Özgür kurtlar
BİLİNMEYENLER

Bu film, en muazzam kurt filmini çekmek üzere Sibirya Dağlarına yolculuğunda Hayvan Eğitmeni Andrew Simpson’u izler. Kurtların normalde bilinmeyen yüzünü gösterir. İzleyicinin kurtlar hakkında bildiğini sandığı her şeyi sorgulamasına yol açar. İlk açılış sahnesiyle beraber izleyiciyi inanılmaz bir yolculuğa çıkartır. Ekip ısının ‘-60C’ye düştüğü Sibirya’da ücra bir kamp alanında 5 ay geçirecektir. İnsanın kurtla olan bağına ve tüm ekibe yansıyan duygusal geçişlere tanık olacaksınız.

Elimden Gelen
ALTI KITADA ÇEKİLDİ

Yüksek bir dağda kayak yapmanın zorlukları ile küresel iklim değişikliğinin zorluklarını karşılaştıran nefes kesici bir keşif örneği Elimden Gelen. İki yılda 6 kıtada çekilen film, yenilikçi sinematografisi ile doğal hayata bakışımızı genişletirken, dünyanın en iyi kayakçılarının ilham veren performanslarını da seyirciye sunuyor. Yolculuk bizi Fas’ın görkemli çöllerindeki kum tepelerinden, Grönland’ın buzlu haliçleri, Şili’nin volkanik kraterlerinden Alaska’ya ve çok daha fazlasına götürüyor.

İnanıyorum, Uçabilirim
MUTLAK ÖZGÜRLÜK

Filmde Tancrede ve Julien bizleri serbest uçuş dünyasında bir keşfe çıkarıyor. İki arkadaş, adına ‘Highlining’ denen, yükseklerde kurulan bir ip üzerinde denge yürüyüşü yapmayı gerektiren sporu çok seviyorlar. İkili, tırmanıcı olarak yetenek ve tecrübelerini kullanıyor ve limitlerini zorlayarak yaptıkları spora yeni bir boyut kazandırıyor. Aylar süren plan ve antrenman acaba onları hayalini kurdukları mutlak özgürlüğe, uçma özgürlüğüne ulaştırabilecek mi?

False