Adrenalin onun ruhunda var

Haberin Devamı

Doğrusu ya, siyaset dışında konuşana kadar benim için stabil, tepkisini çok belli etmeyen, biraz soğuk, ciddi, ağırbaşlı, kuralcı, disiplinli biriydi. Yanılmışım. Meğer o sakin, sabırlı, kararlı, dengeli, tepki ve düşüncesini bir anda göstermeyen yapısının yanında çıkışları da olan biriymiş. Öyle ki, geçen temmuz ayında Parlamenterler Spor Kulübü Derneği’nce bedensel engelliler yararına düzenlenen oto slalomda kadın vekiller arasında ikinci olmuş. Fethiye Babadağ’dan Ölüdeniz’e yamaç paraşütüyle atlamış. Hem de bir an bile düşünmeden. Kararını vermiş ve hiçbir tereddüt duymadan kendini boşluğa bırakmış. Tenisle de ilgilenmiş. Tam kortlarda fırtına gibi esecekken araya siyaset girmiş, ertelemek zorunda kalmış. Şimdi hedefinde bungee jumping olduğunu söylüyor, “Yapar mıyım bilmiyorum ama o duyguyu da yaşamak istiyorum” diyor. Eczacı. İki çocuk annesi. Çoğunlukla ailesi ve başkaları için yaşayan biri. Zihni çalıştıran, rahatlatan hobileri seviyor. Bunların başında da puzzle geliyor. Evinin duvarlarındaki tabloların tamamı kendisinin birleştirdiği ‘puzzle’lardan oluşuyor. Mutluluğu, başarıyı yakalamanın insanın kendi elinde olduğuna inanıyor. O, Meclis’in AK Parti’li İzmir Milletvekili Nesrin Ulema. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Adrenalin onun ruhunda var

OTOMOBİL
Oto slalomda ikinci oldum

* İlk arabam yeşil bir Peuogeot 206’ydı. Son 5 yıldır da siyah Nissan Qashqai kullanıyorum.
* Ankara’da otomobilimin direksiyonunda ben varım. İzmir’de ise yoğun tempo nedeniyle özel şoförüm var.
* Genelde kurallara uyan bir sürücüyüm. Özellikle yayalar konusunda hassasım. Işıklara çok dikkat ederim. Aşırı hızı sevmem. Her zaman kontrollü, bana ve diğer sürücülere tehlike getirmeyecek şekilde araç kullanmaktan keyif alırım.
* Otomobil konusunda geçtiğimiz temmuzda farklı bir deneyim yaşadım. Aile ve Sosyal Polikitalar Bakanlığı’nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında Parlamenterler Spor Kulübü Derneği’nce ülke genelindeki bedensel engellilere akülü tekerlekli araç alımı için düzenlenen ‘Sizin İçin Yarışıyoruz’ organizasyonuna katıldım. Ankara 75. Yıl Hipodromu Park Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte kadın vekiller arasında ikinci oldum. Hem böylesine anlamlı bir projenin parçası olmaktan, hem de siyasetin yoğun temposunun dışına çıkma fırsatı bulmaktan mutlu oldum.
* Bir otomobilde öncelikli olarak dış görünüşe (şekle) bakarım. Sonrasında güvenlik (kaza anında beni ne kadar koruyabilir), marka, iç dizaynı, renk ararım.

Haberin Devamı

BESLENME
Ceviz, fındığı eksik etmem

* Eczacıyım. Mesleğimden dolayı düzenli beslenmeye çalışırım. Yediğim şeylerin ne olduğuna, kalori değerlerine çok fazla dikkat ederim.
* Mutlaka kahvaltımı yaparım. Peyniri ve zeytini çok severim. Her gün olmasa da yumurta da yerim.
* Genelde öğlenleri et, balık ve tavuk tercih ederim. Yanında da yeşil salata olsun isterim.
* Akşamları ise sebze ağırlıklı lezzetler tüketirim.
* Gün içinde ara öğün olarak meyve atıştırırım. Bir de ceviz ve fındık yemeye dikkat ederim. Zira, bu yoğun tempoda vücuda ciddi anlamda direnç veriyor.
* Ancak kahvaltıdan sonraki kısımda siyasi yaşam ve koşturmadan dolayı bir takım aksamalar yaşadığım bir gerçek.
* Yemek seçmem. Bir tek baklayla problemim var. Kerevizle de aram çok iyi değil.
* Türk, İtalyan ve Fransız mutfaklarından hoşlanırım.
* Mutfakla arası iyi olan biriyim. Yemesini değil belki ama yapmayı ve özellikle de sunmayı çok severim. Sofrada sohbetten büyük keyif alırım. Mantıdan böreğe, sebzeye aklınıza ne gelirse yaparım. İyi de yaparım. Ancak vekil seçildiğimden beri mutfağa çok sık girdiğimi söyleyemem.

Haberin Devamı

Adrenalin onun ruhunda var

MEKAN
Hijyen, lezzet, ambiyans

* Daha çok İzmir’in güzelliğini tepeden gören yerleri tercih ediyorum. Seyirtepe bunlardan biri. Ayrıca, Kordon ve İnciraltı’ndaki balık restoranları.
* Ankara’da Meclis Lokantası, Hüsrev, Tavacı Recep Usta.
* Bir mekanda temizlik, lezzet, ambiyans olmazsa olmazlarım.

SPOR
Er geç tenis oynayacağım

* En sevdiğim spor tenis. Bir dönem ciddi olarak ilgilendim. Kurs da aldım. Ama sonrasında devam ettiremedim. Kararlıyım, zaman bulduğumda, yaşım ne olursa olsun devam edeceğim. Voleybol da yine çok sevdiğim, izlediğim bir spor. Erkek olsaydım sanırım bu ikisine futbol da eklenebilirdi.
* Şu an yürüyüş dışında hayatımda ne yazık ki spor yok. O da çok sistemli değil.
* Fethiye Babadağ’dan Ölüdeniz’e yamaç paraşütüyle atladım. Kararımı verdim, hiçbir tereddüt duymadan kendimi boşluğa bıraktım. Büyük keyif aldım. Hayatımın unutamadığım anlarından biriydi. İyi ki yapmışım. Fırsat bulursam yine yaparım. Bungee jumpingi de çok merak ediyorum. Yapar mıyım bilmiyorum ama oradaki duyguyu yaşamak istiyorum.
* Fenerbahçeli eşim ve iki oğluma rağmen babadan Beşiktaşlıyım. İzmir takımlarını da ayırmam, hepsine desteğim tam.

Haberin Devamı

Adrenalin onun ruhunda var

TATİL
10 günden fazlasını bilmem

* Mesleğim itibariyle siyaset hayatımın öncesinde de 10 günden fazla tatil yaptığımı hatırlamıyorum. Son dönemde ise ya hiç çıkamıyoruz ya da bir sonraki yıl o açığı da kapatacak şekilde yapıyoruz. Milletvekili olduğumdan beri iki kez 5’er günlük dinlenme fırsatım oldu. En son ailece İtalya’ya gittik. Yazları bir günlük olmak kaydıyla ara sıra ailemin Ürkmez’deki yazlığına da konuk oluruz.

HOBİ
Evdeki tablolar ‘puzzle’dan

* En büyük hobim müzik. Dinlemeye bayılırım. Sanat, halk, pop, zaman zaman da klasik. Tek dinleyemediğim arabesk. Müzik sayesinde beynimi boşaltıyorum.
* Bir dönem puzzle merakım vardı. Evimdeki bütün tablolar benim yaptığım puzzlelar. Zihni çalıştıran, rahatlatan bir hobi benim için.
* Kitap zaman zaman okuyabiliyorum. Son dönemde ilgim yakın siyasi tarih ve psikanaliz üzerine.
* Sinemayı da seviyorum. Zamansızlıktan gidemesem de DVD’sini alıp evde mutlaka izlerim.
* Çocukluğumda rengarenk bilyelerim vardı. Çok da iyi oynardım.

Haberin Devamı

KARİYER
Ege Eczacılık mezunuyum

* Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1993 mezunuyum. 1994’te serbest eczacılığa atıldım, kendi eczanemi açtım, 2011’e kadar da bilfiil başında bulundum. Vekil seçildikten sonra mesul müdüre devrettim. Çocukken idealim hep mühendislik üzerineydi. Eczacılığı babamın ısrarı ve önerisiyle yazdım. Başlarda çok benimseyemedim ama sonra alıştım ve sevdim. Şimdi sınava bir daha girsem yine eczacılığı tercih ederim.

Adrenalin onun ruhunda var

GÜNE BAŞLANGIÇ
Günü geceden planlarım

* Genelde 24.00-01.00 gibi yatarım. 07.00-08.00 arasında da kalkarım. Geceden ertesi günüm planlanmış olduğu için kalkış noktasında problem yaşamam. Enerjik kalkarım.

MODA
Yeşil ve mavi aşığıyım

* Modayı yakın takip eden biri hiç olmadım. Kendimi içinde rahat, mutlu ve güvende hissettiğim kıyafetler benim modamdır. Siyaset nedeniyle çoğunlukla resmi giyinirim. Etek-ceket ya da pantolon-ceket. Kendime ayırdığım zamanlarda ise kot, tişört, spor ayakkabı, hırka vs gibi daha rahat giysiler tercih ederim.
* Yeşil ve mavinin bütün tonlarını severim. Siyah ve kahverengi de çok sık kullandığım diğer iki renktir.

SOSYAL MEDYA
9 bini aşkın takipçim var

* Facebook’ta da, Twitter’da da varım. Facebook’ta takipçilerim 9 bini aştı. Onu danışmanlarım yürütüyor. Twitter ise bende.

ASTROLOJİ
Sakin, sabırlı, kararlıyım

* Yay burcuyum. Çok odaklı değilim. Özellikleri arasında var mı bilmiyorum ama çok sakin ve sabırlı bir yapım var. Tepkimi ve düşüncemi bir anda belli etmem. Önce o olayı değerlendirir, analiz eder sonra tepkimi dile getiririm. Bu da siyasette aslında çok işime yarıyor. Çoğunlukla başkaları için yaşayan biriyim. Empati kurmayı severim. Dengeli, kararlı bir insanım. Kararımı verdikten sonra kolay kolay dönmem. Hedefe gidene kadar yılmadan çalışırım.

SEVİMLİ DOSTLAR
Balık, kuş, kedi ve köpek

* 10 yıl akvaryumumuz oldu. Bir de muhabbet kuşumuz... Köpeğimiz ve köpeğimiz de vardı ama çoğunlukla bahçedeydi. Şu an için ise herhangi bir sevimli dostumuz yok.

HAYAT FELSEFESİ
Mutluluğu, başarıyı yakalamak insanın kendi elinde.

KİMDİR
Adı: Nesrin Ulema
Doğum yeri ve tarihi: Çankırı, 1971
İşi: AK Parti İzmir Milletvekili
Eğitimi: Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Medeni durumu: Eczacı Şevki Ulema ile evli. Görkem (15) ve Melih (13) adında iki çocuk annesi

Yazarın Tüm Yazıları