Adrasan ve Olimpos toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Adrasan ve Olimpos toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 12:52

Adrasan ve Olimpos toplantısı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Adrasan ve Olimpos'la ilgili trafik ve tur tekneleri konusunda toplantı yapıldı.

Kumluca'ya bağlı turistik Adrasan ve Olimpos beldelerinde, yaz sezonu öncesi trafik düzenlemesi ve tur tekneleriyle ilgili toplantı düzenlendi. Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıya, Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahalle Muhtarı Nail Aksoy, Yazır Mahalle Muhtarı Durmuş Karatekelioğlu, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Kaymakam Polat Kara, Adrasan ve Olimpos'un Kumluca'nın turizme açılan penceresi olduğunu belirterek, özellikle de yaz aylarında buraya gelen yerli ve yabancı turistler dolayısıyla nüfus artışı ve trafik yoğunluğu yaşandığını söyledi. Bu olumsuzluklar nedeniyle zaman zaman hem gelen misafirlerden, hem de bölge halkından şikayetler aldıklarını aktaran Kara, sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunmak ve yapılacak çalışmaları değerlendirmek amacıyla bir arada olduklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Adrasan ve Olimpos'ta yaşanan en büyük sıkıntıların başında trafik yoğunluğu, tur teknelerinin sahile yanaşma yerleri ve seyyar satıcılar olduğunu söyledi. Bu konularda sezon öncesi alınacak kararların yaşanabilecek sorunları ortadan kaldıracağını belirten Çetinkaya, son derece bakir, deniz, kum, güneş ve doğal güzellikleriyle öne çıkan her iki turistik beldenin daha güzel ve yaşanılabilir hale geleceğini anlattı.

Toplantıda, Adrasan ve Olimpos'ta ulaşım yollarının gidiş geliş olarak ayrılması, tur tekneleri için yanaşma ve iskele yeri belirlenmesi ve bu alanda vatandaşın denize girmelerinin engellenmesi, seyyar satıcıların sahilde satış yapmalarına izin verilmemesi ve konuyla ilgili mart ayının ilk haftasında tekrar toplantı yapılması kararları alındı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!