ADOB’un yeni Zorba’sı

Güncelleme Tarihi:

ADOB’un yeni Zorba’sı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 09:10

Ankara Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonu hazırlıklarına devam ediyor. ADOB, önceki yıllarda Ankaralı izleyici ile buluşan ve büyük beğeni gören Zorba Balesi’ni tekrar sahneye taşıyor.

Haberin Devamı

Sahnelendiği dönemde sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan, dakikalarca ayakta alkışlanan Zorba Balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından önümüzdeki sezon tekrar Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sezon kapandıktan sonra ara vermeden provalara başlayan bale sanatçıları, çalışmalarını sürdürüyor. Dünyaca ünlü İtalyan koreograf Lorca Massine ve Polonyalı koreograf Anna Krzyskowa tarafından sahneye konan eser, 24-25 Temmuz’da Bodrum Bale Festivali’nde prömiyer yapacak. 7 Ekim’de ise Ankara’da perde diyecek.

BU ZORBA BAŞKA

Eserde ‘Zorba’ rolünde sanatseverlerin yakından tanıdığı Burak Kayıhan bulunuyor. Önceki yıllarda da Zorba karakteriyle sahne alan Kayıhan, izleyicilerin yeni Zorba’da çok daha oturmuş bir karakter izleyeceğini söyledi. Ünlü balet, “Zorba’yı bundan önce oynadığımda 20’li yaşlardaydım ama şimdi 30’lardayım. Hareketsel anlamda değil ama karakter anlamında çok daha iyi ve oturmuş bir Zorba olacak” dedi. İnsanlar arasında sınıf, ırk, dil ve din gibi ayrımlar yapmayan, sınırları ortadan kaldıran ve özgürlükçü Zorba’nın en sevdiği özelliğini her türlü zorluğa göğüs germesi ve ne olursa olsun hayata tutunması olarak açıklayan Kayıhan, “Zorba’nın dans hayatımda önemli bir yeri var. Ankara seyircisinin beni tanımasını sağlayan hatta yıldızımın parladığı eser” diye konuştu. Kayıhan, müzikleri ve eserin içindeki ruhuyla son derece keyifli olduğunu belirterek, uzun yıllar sahnelenmesi dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

HER TEMSİL AĞLARDIM

Marina rolüyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Mine İzgi, rolünün belirli geleneksel kalıplara sıkışmış, yabancı birine aşık olmuş ve sonrasında linç edilmiş trajik bir karakter olduğunu söyledi. Daha önce yine aynı karakterle sahneye çıktığını anlatan İzgi, “Yıllar geçtikçe karaktere başka bir şey katıyorsun. Dans ederken hissettiklerim çok büyük oluyor. Zorba’da her temsil ağlardım ben. Her eserde role çok giriyorum ama bu farklı. Çok keyifle dans ettiğim bir eser. Müziklerini çok seviyorum. Müziği duyduğunuz zaman ister istemez içine giriyorsunuz” dedi.
Zorba’yla yakın arkadaş olan, sevdikleri kadınları kaybetmeleri nedeniyle aynı kaderi paylaştıklarını söyleyen Eren Keleş, John karakterine hayat veriyor. Zorba’nın kariyerinde önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, “Benim iki perdelik bir eserde ilk başrol oynadığım eser. Çok iyi dansçılarla birlikte dans etmeme imkan sağladı. Ayşen Sunal, Almula Ersoy, Mine İzgi, Özge Onat gibi dansçılarla dans ettim. Ayrıca Burak Kayıhan’la dans etmek de bu eseri benim için ayrıcalıklı kılıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!