Adnan Polat'tan flaş açıklamalar!

Güncelleme Tarihi:

Adnan Polattan flaş açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 09:08

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Adnan Polat, Serhat Ulueren'in sunduğu "Telegol" programında sarı-kırmızılı takımın gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'da idari problemlerin olduğunu belirten Adnan Polat, tüzükteki çifte standartın kaldırılması gerektiğini, liseli, lisesiz ayrımından vazgeçilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

"AĞZINI AÇANA CEZA VERDİLER"
Kulüpte barış ortamının da sağlanması gerektiğini belirten Polat, "Benim gibi yüzlerce Galatasaray'lının gönlünü kırdılar. Maç bile seyretmiyorlar. Bunu bir kongreyle düzeltebilirler. 2011'den sonra ağzını açan herkese ceza verildi. Savunmaları bile alınmadan kulüpten uzaklaştırıldılar. Bugün kendi aralarında küfürleşen iki Galatasaraylı için ihraç kararı aldılar. Sırf liseli olmadıkları için bu kadar basit karar verebiliyorlar. Lise kökenli olduğu zaman disipline dahi verilmiyor" dedi.

"RİVA BİZ GELDİĞİMİZDE TARLAYDI"
Galatasaray'ın mali açıdan kalkınması için gayrimenkullerin kullanılması gerektiğini belirten Polat, "Biz göreve geldiğimizde gelirimiz 70 milyon dolar, Fenerbahçe'nin geliri 360 milyon dolar'dı. Gelirlerin artması için çok büyük emekler verdik. 220 milyon dolara çıkardık. Bizden sonra gelenler pervasızca bu gelirleri harcadılar. Ben 2008-2009 yılında Finansal Fair-play'den bahsediyorum. Biliyorsunuz ceza aldı Galatasaray. Riva biz geldiğimizde bir tarlaydı. Değeri de 40-50 milyon dolar civarında gösteriliyordu. Biz ruhsat aldık. 250 milyon dolar üzerinde değer çıktı. 50 senedir Riva var. Ne işe yarıyor? Bu gayrimenkullerin kullanılması lazım. Tesisleşmeye devam edilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"SEÇİME GİDİLMESİ GEREK"
Galatasaray'ın gelecek 4-5 yıl boyunca şu anda bulunduğu noktadan yukarı çıkamayacağını öne süren Polat, "Çifte standardın bu kadar çok olduğu bir kulübün yükselmesi mümkün değil. Kötü bir dönem yaşıyor Galatasaray. Dursun Özbek bunların tek sorumlusu değil. Ahkamlar kesen, bizi yok etmeye çalışanların şimdi sesi çıkmıyor. Ancak şimdiki yönetim de maalesef hayal kırıklığı. Kolay yola gidip seçime gitmeleri lazım. Mayıs ayında seçim yapılması kaçınılmaz hale geldi. Öncelikle Galatasaray'ın kendi içinde barışı sağlaması lazım. Bütün liselileri suçlamak doğru olmaz. Ben yüzde 3-5'lik kısımdan bahsediyorum. Bu kesim ellerindeki imkanı başkalarına kaptırmak istemiyorlar. Galatasaray küçük olsun, bizim olsun felsefesi halen devam ediyor. Galatasaray değişen dünyaya ayak uyduramıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"DURSUN ÖZBEK BANA SÖZ VERDİ"
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile seçimlerden önce karşı karşıya geldiğini sonrasında telefonla görüştüklerini belirten Polat, "Seçimlerden önce bir kez karşı karşıya geldim. Ondan sonra hiç bir araya gelmedik. Telefonla konuştuk. Galatasaray'da çok ciddi kaçaklar var. Duygun Yarsuvat, 300 milyon kaçak var dedi. Özbek, 'Ben bunların araştırmasını yapacağım. Bunları çıkaracacağım' diyerek söz verdi. Ben de kendisine destek verdim. Ancak 6 aydan beri hala inceleme başlamadı. Uluslararası bağımsız bir şirkete vermek bir haftalık iştir. Fazla değil. Ancak Dursun Özbek yönetimine baskılar ve şantajlar var diye duydum. Galatasaray reformunu bir an evvel yapmalı. Pislikleri süpürecek halı kalmadı. Halıdan taşıyor" dedi. (sporalemi.com.tr)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!