Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Matematik Sokağı

Güncelleme Tarihi:

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Matematik Sokağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 13:29

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Matematik Sokağı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Hatice Çelebi Açış ve öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla hazırlanan Matematik Sokağı törenle açıldı.

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un açılışını birlikte gerçekleştirdiği Matematik Sokağı’nda, matematik öğretiminde görsel zekânın önemini ön plana çıkartarak, öğrenciler için farkında olmadan öğrenmeyi sağlama yoluyla bu dersin anlaşılmasının kolaylaştırılması amaç edinildi. Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selda Altan, proje çerçevesinde okuldaki koridora çeşitli geometrik şekiller ve formüller çizilerek, öğrencilerin bilgilerinin taze kalması ve matematiğe olan ilgisinin artmasını hedeflediklerini belirtti.Milli Eğitim Müdürü Tosun da “Eğitim yaklaşımımız olan ‘öğrenemeyen öğrenci yoktur’ anlayışını benimseyerek, ilgi ve merak alanlarının çeşitlendiği çağımızda; öğretmenlerimizin öğrencilerin ilgilerini öğrenilecek konulara yönlendirecek etkili, aktif ve eğlenceli hale getirerek öğrenmeyi gerçekleştirebiliriz. Bunu da başardığımıza inanıyorum” dedi. Milletvekil Demirel ise çağın gerçeğinden hareketle, öğretmenlerin pedagojik, aktif, merak uyandıran öğretim yöntemlerine yer vererek; öğrencilerin matematiği öğrenmelerini hedefleyen, görsel hafızalı bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Matematik Sokağı’nın gezilmesinin ardından projede emeği geçen öğrencilere Milletvekili Demirel ve Mill Eğitim Müdürü Tosun tarafından teşekkür belgeleri verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!