Adliyede Hürriyet günü

Güncelleme Tarihi:

Adliyede Hürriyet günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 22:13

Basın davalarına bakmakla görevli Bakırköy 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, dün yargı gündemini Hürriyet gazetesine ayırdı. Mahkemenin 4 Şubat 2016 tarihli duruşma listesinde yer alan 17 davada sanıkların tamamı, Hürriyet Gazetesi yazarları ve sorumlu yazı işleri müdüründen oluştu.

Haberin Devamı

AHMET HAKAN’A 8 DAVA

Hürriyet köşe yazarı Ahmet Hakan, ‘hakaret’, ‘sesli yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından 8 ayrı davadan yargılandı. Hakan’ın yargılandığı davaların müştekileri ise Akşam gazetesinin sahibi Ethem Sancak, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, yazar Latif Erdoğan ile 4 ayrı dava açan, 17 Aralık soruşturmasında ismi geçen işadamı Reza Zarrab’dı.

Adliyede Hürriyet günü

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya, Selahattin Duman ise Esra Elönü Civliz’e ‘sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan yargılandı.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İzzet Doğan ‘düzeltme ve cevabın yayımlanmaması’ suçlamasıyla 6 ayrı davadan, Washington temsilcisi Tolga Tanış ile Tanış’ın yaptığı haberde adı geçen elektrik yüksek mühendisi Elvan Cem Kök ‘hakaret’, ‘sesli yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret’ ile ‘iftira’ suçlarından yargılandılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!