Adliyede görme engelliler için yönlendirme masası

Güncelleme Tarihi:

Adliyede görme engelliler için yönlendirme masası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 09:57

Adliyede görme engelliler için yönlendirme masası

Haberin Devamı

İZMİR Adliyesi'nde, görme engellilerin mahkemeleri ve işlem yapacakları birimleri daha kolay bulmaları için, Braille alfabesi ile yazılan bilgilerin yer aldığı yönlendirme masaları faaliyete geçti.
İzmir Adliyesi'nde bugüne kadar birçok değişikliğe imza atan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, öncelikle vatandaş ve personelin giriş yaptığı kapılara elektronik kartla geçiş sistemini kurdurdu. Güvenliği ön planda tutan Başsavcı Doğru, adliyedeki kameraları yeniletip, ağır ceza mahkemelerinin hakimleri, cumhuriyet başsavcı vekilleri ile sulh ceza hakimliklerinin bulunduğu mahkeme ve odalarının koridorlarına da elektronik geçiş sistemi kurdurdu. Doğru, C kapısındaki danışma birimine bilgisayar kurdurup, iki personel görevlendirdi. Bunların dışınada yine C kapısı girişi ile sosyal tesisler girişine yakın bölüme, elektronik 'vatandaş bilgilendirme sistemi'ni kurdurup, faaliyete geçirdi. Doğru, tekerlekli sandalye başta olmak üzere engelli araçlarıyla adliyeye gelen vatandaşların duruşma salonu ve odalara rahatça girip çıkabilmesi için hakim ve savcı odaları ile mahkemelerdeki bin kapıyı geniştelip, yenileriyle değiştirtti. Engelli ve yaşlı vatandaşların, katlara çıkmaları için de demir profilleri ve sarı çizgileri baştan aşağı yeniletti. Bunlarla da yetinmeyen Mustafa Doğru, görme engellilerin adliyede gidecekleri yerleri daha rahat bulmaları için Braille alfabesi ile yazılmış kabartma yazılı yönlendirme masaları koydurdu. Adliyenin giriş ve tüm katlarına konulan bu masalar, beğiniyle karşılandı. Doğru, ayrıca adliye C Kapısı girişine engelli vatandaşların rahat çıkmaları için de iki adet engelli asansörü yaptıracak.
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, vatandaşlara en iyi şekilde adalet dağıtmak ve hizmet vermek için burada olduklarını, her türlü kolaylığı sağlamak istediklerini, kurulan yeni sistemlerle de, meslektaşlarına güvenlik, vatandaşlara da rahatlık getirdiklerini söyledi.
Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!