Adliye önünde avukatlara müdahale

Güncelleme Tarihi:

Adliye önünde avukatlara müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 12:52

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat, avukatların da yargılandığı dava sonrası Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak açıklama yapılmasına polis izin vermedi. Açıklama yapmakta ısrar eden gruba, polis müdahale etti.

Haberin Devamı

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 22 avukatın yargılandığı davanın İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5. duruşması görüldü. Dava tanıkların ve eksikliklerin giderilmesi için Ekim ayına ertelendi. Davanın ardından Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu'na bağlı avukatlar "Devrimci Avukatlık Yargılanamaz" yazılı pankart açarak  adliyenin 'C' kapısında açıklama yapmak için toplandı.

Polis de adliyenin 'C' kapısında açıklama yapmanın yasak olduğu belirterek uyarıda bulundu, avukatları meydana doğru yönlendirdi. Avukatlar uyarıyı dikkate almayarak adliyenin giriş merdivenlerinde oturdu. Polis de ellerindeki kalkanlarla gruba müdahale etti. Bazı avukatlar ise polisler tarafından tek tek adliye önünden uzaklaştırıldı. 

Haberin Devamı

"YARIN YİNE BURADAYIZ" 

Polisin müdahalesi sırasında Avukat Zeycan Balcı Şimşek merdivenlerden düşerek yaralandı. Kadın avukatın yaralanması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı. Adliyeye gelen ambulans ekibi, ilk müdahalesini yaptığı avukatı sedyeyle ambulansa taşıdı. Kadın avukat bu sırada zafer işareti yaparak, "Yarın yine buradayız. Hiç yılmayacağız" dedi.

Kadın avukat, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Avukatlarla polisler arasında bir süre yaşanan sözlü tartışmanın ardından olay son buldu.

BAKMADAN GEÇME!