Adli yıl heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Adli yıl heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 11:13

Adli yıl heyecanı

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Barosu tarafından adli yıl açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Polat Balkan, savunma hakkının yok sayıldığı bir adli yılın geride bırakıldığını söyledi.

Antalya Barosu, yeni adli yılın açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtında bir tören yaptı. Törene, Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 50 kadar avukat katıldı. Tören alanındaki avukatların arasına dalan sokak köpekleri ise heyecanlı anlar yaşattı.

Avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Polat Balkan, halkın bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için mücadele eden gazetecilere kelepçe vurulduğu, avukatların ise duruşma salonlarından zorla çıkarıldığı, savunma hakkının yok sayıldığı bir adli yılı geride bıraktıklarını söyledi.

BİZE DÜŞEN 'YARGI BAĞIMLIDIR' DEMEK

Açıklamasında yeni bir adli yıla başlarken meclis iradesinin yerini kanun hukmündeki kararnamelerin aldığını kaydeden Balkan, şöyle devam etti:

“Çay toplama sırasına girenlerin, iliksiz cübbelerinde cübbe arayanların, varlık nedeni anayasal denetimi reddedenlerin, omurgası bükülenlerin, yargı bağımsızlığı güzellemeleri yaptığı memleketimizde bizlere düşen 'Yargı bağımlıdır. Taraflıdır' demektir. Ciddi ve gerçekçi olmak durumundayız. Yargı bağımsızlığı da, basın özgürlügğü de görmediğimiz kadar dip seviyededir ve daha da dibe gidebileceğinden kaygılıyız."

Konuşmasında Cumhuriyet tarihinin belki de en ağır ve karanlık sürecinden geçildiğini iddia eden Balkan, hukukun üstünlüğü ve insan hakları için kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi. Balkan, “Adaleti savunan avukat, savcı ve yargıç meslektaşlarımızın ve bütün yurttaşlarımızın yeni adli yılının adil olmasını dilerim" diyerek, konuşmasını tamamladı.

BAROYA YENİ HİZMET BİNASI

Antalya Barosu 7 Eylül akşamı Marmara Otel'de de bir kokteyl verecek. Kokteyle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katılacak. Kokteylde Antalya Barosu'nun yeni hizmet binasıyla ilgili açıklamada bulunulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!