Adli kontrolle serbest

Güncelleme Tarihi:

Adli kontrolle serbest
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 22:52

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve kısa bir süre de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaverliğini yapan Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban, FETÖ soruşturmasında serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Özdaban dahil 9 asker, FETÖ soruşturması kapsamında 16 Ocak’ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gözaltına alınarak Ankara’ya getirilmişti. Şüphelilerden biri, Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndaki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Özdaban ve diğer 7 albay Ankara Adliyesi’ne getirildi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden 4’ü adli kontrol, 4’ü ise tutuklama talebiyle hâkimliğe sevk edildi. Özdaban ve beraberindekiler, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Özdaban, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde başyaverlik görevinde bulunurken, Erdoğan’ın da kısa süre başyaverliğini yapmıştı. Özdaban’dan sonra Erdoğan’ın başyaverliğine Kurmay Albay Ali Yazıcı getirilmişti. 27 Temmuz 2015’te Erdoğan’ın başyaverliğine getirilen Yazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!