Adıyamanlı minikler sanatı sevdi

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanlı minikler sanatı sevdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 13:44

Adıyamanlı minikler sanatı sevdi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - ADIYAMAN Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Belediye Konservatuarında yeni dönem başladı.
Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Adıyaman kültürünü genç nesillere ulaştırmak amacıyla kurulan Belediye Konservatuarında yeni döneme başladı.
Geçen yıl tiyatro, resim, halk oyunları ve çalgı aletlerinin de aralarında bulunduğu 20 farklı dalda eğitim verilen konservatuara bu yılın ilk döneminde 240 öğrenci kayıt yaptırdı.
Adıyaman Belediyesi Konservatuarı’nın 2017-2018 eğitim öğretim yılında Resim, Satranç, Tiyatro, Keman, Bağlama, Gitar, Ney ve Piyano kurslarına başladığını söyleyen yetkililer, kursların ücretsiz verildiğini dile getirerek,"Belediyemiz konservatuarı bünyesinde açtığımız kurslarımız özellikle genç ve çocuklarımızdan büyük ilgi görüyor.Okulların kapanmasıyla birlikte boş vakitleri artan çocuklarımızın boş zamanlarını sokakta geçirmeleri yerine sanat alanında uğraşmalarına olanak sağlamak amacıyla başlatılan ve yine çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı birinci hedef olarak belirleyen konservatuarımızda hafta içi hergün kurslar verilmektedir. Bu yıl konservatuarımız bünyesinde Bağlama,Keman,Gitar,Resim,Satranç,Ney,Tiyatro ve Piyano gibi alanlarda eğitim verilmekte. Yaz süresi boyunca devam kurslarımızın sonunda katılımcı öğrencilerimiz konservatuvarımıza katılım belgesini almaya hak kazanacak” diye konuştu.
Şu ana kadar kurslara 240 öğrencinin kayıt yaptığını da sözlerine ekleyen yetkililer, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu anlamda şu ana kadar keman kursumuza 25,bağlama kursumuza 46,gitar kursumuza 43,resim kursumuza 32,satranç kursumuza 32,ney kursumuza 8,tiyatro kursumuza 25 ve piyano kursumuza 29 olmak üzere toplam 240 öğrenci kayıt yaptırmışve eğitimlere başlamış bulunuyor.Konservatuarımızda eğitim-öğretime 12 ay boyunca aralıksız devam ediliyor.Her yaştan sanatseveri konservatuarımıza davet ediyoruz.”
Kursiyerlerden Duygu Işılay Işık ise yaptığı konuşmada, "Adıyaman Belediyesi Konservatuarı sayesinde bağlamayı öğreniyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz. İlk olarak bağlamayı nasıl tutacağımız ve ilk ne yapacağımızı öğreniyoruz. Eğitimler gayet iyi gidiyor. Adıyaman Belediyesi’ne ve hocalarımıza bize verdikleri bu imkandan dolayı teşekkür ediyorum"
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!