Adıyamanlı 194 öğrenci, Balıkesir'i gezecek

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanlı 194 öğrenci, Balıkesiri gezecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 16:46

Adıyamanlı 194 öğrenci, Balıkesir'i gezecek

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA)- ADIYAMAN'da 194 öğrenci, İçişleri Bakanlığı'nın 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Balıkesir’e gönderildi.
İçişleri Bakanlığı'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 21 ilden 15 yaş ve altı, 50 bin çocuğun, Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlamak, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması amacıyla proje kapsamında öksüz, yetim, yoksul aile çocukları ile şehit ve gazi çocuklarından seçilen 194 kişilik ilk öğrenci kafilesi, uçakla Balıkesir’e uğurlandı. Uğurlama törenine Vali Vekili Adem Kaya, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal katıldı. 4 gün sürecek program kapsamında iller arasındaki kardeşlik ruhunun geliştirilmesi amaçlanıyor.
Proje hakkında bilgi veren Vali Vekili Adem Kaya, "Bu proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 21 ilimizden seçilecek 15 yaş ve altı, 50 bin öğrencimizin ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret edecekler" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!