Adıyaman'dan Halep'e 360 bin lira ve 3 TIR'lık yardım

Güncelleme Tarihi:

Adıyamandan Halepe 360 bin lira ve 3 TIRlık yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 16:00

Adıyaman'dan Halep'e 360 bin lira ve 3 TIR'lık yardım

Haberin Devamı

 

Mahir ALAN/ ADIYAMAN (DHA)- ADIYAMAN'da, müftülük tarafından Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlar için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında 360 bin lira para toplanırken, 3 TIR dolusu insani yardım malzemesi toplandı.

Müftülük tarafın 'İnsanlık ölmesin' yardım kampanyası kapsamında Suriyeliler için 360 bin lira para ve 3 TIR dolusu insani yardım malzemesi toplandı. Toplanan yardım malzemelerini taşıyan TIR'lar, Suriye'ye ulaştırılmak üzere Kilis'e gönderildi.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Halep'teki Müslümanların zor durumda olmalarından dolayı yardım başlattıklarını belirterek, şöyle dedi:

"İlk 26 tane yardım TIR'ını bölgenin il ve ilçe müftüleri ile Cilvegözü'nde teslim ettik. Orada içler acısı bir durum var. Geçici olarak tarlaların ortasına çadırlar kurulmuş, üzerlerine kar yağmış. Ayaklarında ayakkabıları, çorapları yok. Çadırlarında doğru dürüst ısınamıyorlar. Birçok aile tek bir çadıra sığınmış. Ancak öyle ısınabiliyorlar. Büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu yardım çerçevesinde bizde müftülük olarak bir kampanya başlatmıştık. Başladığından bugüne il ve ilçe müftülüklerimizin iştiraki ile 360 bin lira yardım parası ilgili hesaba aktarıldı. Bundan önce 2 TIR, bugün de 3 TIR ve ayni yardımlarımızı oradaki Müslüman kardeşlerimize gönderiyoruz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!