Adıyaman'da yatağa mahkum yaşlı kadın 1 puan yüzünden mağdur oldu

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda yatağa mahkum yaşlı kadın 1 puan yüzünden mağdur oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 16:28

Adıyaman’da yaşlı ve yatağa mahkum kadın, evde bakım olanağından faydalanmak için başvurduğu engelli sağlık kurulunun raporuyla hayal kırıklığına uğradı. Yaşlı kadın, 90 puan ile verilen ağır engelli raporunu, sadece 1 puan ile kaçırarak 89 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Kimlikteki yaşı 76 olan ancak gerçek yaşının 90’a yakın olduğu belirtilen Hafure Yaman 2 yıldan beri yatağa mahkum yaşıyor. En büyük çocuğu 66 yaşında 6 çocuğu bulunan yaşlı kadın için çocukları, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne heyet raporu almak üzere başvurdu. Yatalak olmasına rağmen yüzde 89 oranında rapor verilen Hafure Yaman, 1 puan ile evde bakım imkanından mahrum kaldı.

'RAPORA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Hafure Yaman’ın oğlu Mustafa Yaman, yatalak annesine verilen yüzde 89 oranındaki rapor nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti. Yaman, “Annem iki yıldan beri yatağa mahkum. Şu anda kendi ihtiyacını gideremiyor. Bir kız kardeşim kendi evinden gelip burada annemin ihtiyaçlarını giderip tekrar dönüyor. Bakımı düzenli yapılamadığı için mağdur oluyor. Biz de mağduriyetini gidermek için rapor almak istedik. Bakıma muhtaç raporu almak için gittik. Heyet yüzde 89 rapor verdi. Eğer yüzde 90 ağır özürlü raporu verilse idi, bakım ücreti alarak, bakımını düzenli yapılabilecekti. İki yıldan beri yatağa mahkum olan birisine neden yüzde 89 rapor veriliyor? İlgililerin bu konuda yardımcı olmasını istiyorum. Bu rapora itiraz edeceğim. Yatalak olan bir kişiye yüzde 89 rapor verilirken, yürüyenlere yüzde 90’ın üzerinde rapor verildiğini görüyoruz. Annem 1 puanla bu haktan mahrum oldu” dedi. Hastane yetkilileri ise, verilen sağlık kurulu raporuna itiraz edilebileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!