Adıyaman'da sarp ve dağlık alanda tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda sarp ve dağlık alanda tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 16:54

Adıyaman'da sarp ve dağlık alanda tatbikat

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN (DHA) - ADIYAMAN'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sarp ve dağlık alanda kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Kırkgöz Köyü kırsalındaki sarp ve dağlık alanda kurtarma tatbikatı düzenledi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) ve İHH Arama Kurtarma ekiplerinin de katıldığı tatbikatta senaryo gereği dağda mahsur kalanlar ve devrilen otobüsteki yaralılar kurtarıldıktan sonra ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra güvenli bölgeye taşıdı.

Tatbikata katılan gönüllülerin teorik ve pratik eğitimlerini tamamladıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, "Değişik etaplarda yaralılara müdahale etmekle bu etkinliklerini bugün tamamlıyorlar. Bugün 3 gündür bu alanda pratik eğitimlerini yapan bu ekiplerimiz artık afet durumunda afetzedelere müdahale edecek durumda geldiler. Gönüllülük esasına dayanan uygulama bicimi burada sağlık personelimizin içerisinde doktor, hemşire, acil tıp teknisyeni bulunmakta gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan bir uygulama. Tabi gönüllülük esası olunca da başarı beraberinde geliyor. Bugün itibariyle il genelinde 110'a aşkın gönüllü UMKE personelimiz bulunmakta bugün bu etkinlikte 20 yeni arkadaşımızda geldi bu uygulamaya dahil edildi" dedi.

Açıklamanın ardından tatbikata katılan gönüllülere teşekkür ve katılım belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!