Adıyaman'da sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2018 13:44

Adıyaman'da sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi ve Gençlik Hizmetler Spor İl Müdürlüğü tarafından obeziteye karşı bisiklet turu düzenlendi.
Bugün sabah saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerindeki valilik binası önünde toplanan 90 bisikletli, 11 kilometre pedal çevirdi. 'Sağlıklı yaşamak için bir nedenim var' ve Sağlık şakaya gelmez' sloganıyla başlatılan bisiklet duruna Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel ve çok sayıda sporcu katıldı. Adıyaman Valiliği önünde başlayan bisiklet turu, 3'üncü çevreyolundan devam ederek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde kısa bir molanın ardından yeniden valilik önünde son buldu.
Yeşilay Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, "Türkiye genelinde 8’ncisi düzenlenen bizim Adıyaman’da ikincisi düzenlediğimiz ‘Bir Nedenim Var, Sağlıklı Yaşamak İçin’ kurumların desteğiyle çok güzel 11 kilometrelik bir parkur da bir etkinlik gerçekleştirdik. Bugün 1 Nisan olması nedeniyle sağlık şakaya gelmez. Günlük slogan ürettik şehrimize özel. Yeşilay olarak etkinlik ayı baharın gelişiyle birlikte gençlerimizle çok iç içe çok eğlenceli programlarımız var" dedi.
Amaçlarının sağlıklı toplum birey yetiştirmek olduklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise "Sağlıklı olabilmek için bir nedenim var sloganın'da bugün Adıyaman’da 7'den 77'e spor severlerle vatandaş sporcularımızla halkla iç içe bisiklet organizasyonu düzenledik. Bu organizasyonda amacımız sağlıklı toplum için sağlıklı bireylerin hareketlenmesi spor yapmasına teşvik etmek. Yeşilay ile beraber maddi bağımlılığı zararlarına karşı çocuklarımızı geçlerimizi spor yapmaya teşvik etmekti. Bisiklet kulübümüzle her hafta sonu Adıyaman da tarihi ve turistik yerleri geziyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımız ilgi gösteriyor. Bunu sürekli hale getirerek ilimiz de tüm spor branşlarında olduğu gibi tüm kurum STK ve sporun dinamik alt yapı birimleri ile beraber bunu organize ederek her geçen gün ilimiz de spor yapan insan sayısını artırmaktayız" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!