Adıyaman'da, 'Perre Sanat Çalıştayı' başladı

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda, Perre Sanat Çalıştayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 12:45

Adıyaman'da, 'Perre Sanat Çalıştayı' başladı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Belediyesi ve Adıyaman Üniversitesi işbirliğinde Adıyaman’ın tarihi mekanları arasında bulunan Perre Antik Kentte 1.Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı açılışı yapıldı.
Perre Antik kente açılışa Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, Güzel sanatlar fakültesi öğrencileri ile yerli ve yabancı turistler katıldı.
Yurtiçi ve Yurtdışından 54 Ünlü Ressamın Katıldığı çalıştayın 15 Mayıs’a kadar süreceği öğrenildi.
 ‘1.Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı ve Sergisi’ açılışı hakkında bilgi veren çalıştay koordinatörü Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet Alagöz, Adıyaman ve tarihi yerlerinin tanıtımı amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade etti.
Çalıştay ile güzel sanatlar fakültesi öğrencilerine çalışma ve başarılarında katkı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Alagöz, “Gittiğim her yerde soruyorlar Adıyaman’da da mı güzel sanatlar fakültesi var. Bende anlatıyorum 3 yıldır öğrencilerimiz var. Adıyaman’da bizi fark etmeleri ve sesimizi duyurmak istedik. Bu öğrencilerimize olumlu anlamda yansıyacaktır. Adıyaman tanıtılmasına katkı sunacaktır. Sanatın bir birleştiriciliği evrenselliği göz önünde tutularak düzenlediğimiz ve her yıl tekrarlanarak geleneksel hale gelmesini istediğimiz sanat çalıştayı ile amaçlarımız var. Ülkemizi kentimizi üniversite ve bünyesinde yeni faaliyete geçen güzel sanatlar fakültemizi tanıtmak kentimizin turizm alanında kentimize katkı sunmak” dedi.
Adıyaman doğal güzelliklerinin çalıştay ile ön plana çıkacağını ifade eden Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “Adıyaman doğal güzelliğinin kültürel varlıklarını tanıtılmasında kalıcı eserler ortaya konulmasında ciddi bir çalıştay olacak. Bu sene birincisinin düzenliyoruz. İnşallah gelecek seneler de ikinci ve üçüncü sürekli olarak düzenlenecek bir çalıştay program olacak” diye konuştu.
Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ise, “Adıyaman Belediye Başkanımız burada olmayı arzu ederdi ama Türkiye içinde bulunduğu uzun bir süreç var. Bu sebepten Ankara’dalar. Sayın belediye başkanım ve rektörümüz sayesinde bu organizasyon yapıldı. Ben hepinizin huzurunda katkı sunan herkese teşekkür ederim. İnşallah eski otogar yerini kültür merkezi ile çalıştaylarımızı orada yapacağız. Sergi salonlarımız olacak. Kadim miralarından birisi olan perre antik kentinde bu organizasyon gerçekleştirmek ayrıca bir güzel inşallah bu kadim mirası farklı bir formatta gelecek nesillere taşımak için sizlerin ortaya çıkaracağı eserleri sergilemek hususunda korumak hususunda bizde elimizden geleni yapacağız” açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamaların ardından öğrenciler ve yabancı turistler Perre Antik Kenti gezdi ve Perre Antik Kenti tuvale dökerek tarihi Perre Antik Kenti ölümsüzleştirdi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!