Adıyaman'da hızlı tren proje ihalesi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda hızlı tren proje ihalesi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 10:03

Adıyaman'da hızlı tren proje ihalesi yapılacak

Haberin Devamı

 

Haci BOZKURT/ KAHTA (Adıyaman), (DHA) - TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Gölbaşı, Adıyaman ve Kahta arasına yapılması planlanan 100 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının etüt- proje ihalesinin 7 Şubat'ta yapılacağını söyledi.

TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Gölbaşı, Adıyaman ve Kahta arasına yapılacak hızlı tren hattıyla ilgili açıklama yaptı. Aydın, kentin hem bölgede, hem de ülke genelinde yukarı sıralara taşımak için gayret içerisinde olduklarını belirtti. Aydın, şöyle dedi:

"Adıyaman’ımızı hem bölgemizde, hem de ülkemizde her alanda yukarıya taşımak ve örnek teşkil edecek bir il konumuna getirmek için gayretlerimiz olanca hızıyla devam etmektedir. Özellikle, ulaşımda son on beş yılda ilimiz adeta çağ atlamıştır. Hükümetimizin seferber olduğu ve halen sürmekte olan yatırımlar da bizlere gelecek için her zamankinden daha fazla güç ve güven vermektedir. Bilindiği üzere, Gölbaşı- Adıyaman- Kahta Hızlı Tren hattı için çok yakın bir zamanda etüt- proje hazırlık ihalesine çıkılacağını daha önce hemşerilerimizle paylaşmıştık. Yapılacak olan hattın uzunluğu 100 kilometre uzunluğunda olup, konvansiyonel bir şekilde hem yolcu, hem de yük taşıma kapasitesine sahip olacak olup, Gölbaşı- Adıyaman- Kahta Hızlı Tren hattının etüt- proje ihalesi de 07 Şubat 2017’de yapılacaktır."

Aydın, proje ile ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Her zaman olduğu gibi, Adıyaman’ımıza yapılacak olan hizmetleri ciddiyet ve gayretle takip edip ya Allah, Bismillah diyerek başladığımız bu muazzam yatırımın son noktasına gelene kadar da gelişmeleri değerli hemşerilerimizle paylaşıp, bilgilendirmeye de devam edeceğiz. Gölbaşı- Adıyaman- Kahta hızlı tren hattının etüt- proje ihalesinin şimdiden tüm hemşerilerimize ve bölgemize hayırlara vesile olmasını diler, desteklerini ve emeklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Ahmet Arslan’a, tüm milletvekillerimize ve emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunarım."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!