Adıyaman Üniversitesi'nden güneş enerjili araç

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman Üniversitesinden güneş enerjili araç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 11:54

Adıyaman Üniversitesi'nden güneş enerjili araç

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü tarafından üretilen Şems-i Revan adlı güneş enerji sistemli aracının tanıtımı yapıldı.
Besni Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü öğrencileri tarafından yapılan ve Şems-i Revan isimini verdikleri araç Adıyaman Üniversitesi kampüsünde düzenlenen tanıtım programında tanıtıldı.
Programına Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mücahit Çelik, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.
Güneş enerjili araç 2 saat boyunca seyir halinde ilerleyebilme ve 40 kilometre hıza ulaşabilme kabiliyetine sahip olan aracın tanıtımında konuşan Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü,“ Aracımız bünyemizde bulunan Besni Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü öğrencileri tarafından tesis edilmiştir. Sekiz öğrencimizin projesi olan aracımız görüldüğü gibi büyük fedakarlık ve hummalı bir çalışmanın ürünüdür. Aracımız kampüste kullanılmak üzere üretilmiş olup öğrencilerimize de pozitif motivasyon kaynağın olmuştur.  Teorik çalışmaların yanında atölye çalışmasının da önemi burada ortaya çıkmıştır. Yapılan bu çalışma hedefe doğru emin adımlarla yürüdüğümüzün de göstergesidir. Biz üniversite olarak aranan öğrenci yetiştirmeyi kendimize şiar edindik. Gayretli çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının da devamını bekliyorum”
Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mücahit Çelik ise, çalışmadan dolayı öğrencilerini tebrik ederken, bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!