Adıyaman’da Suriyeli çocuklara uyum eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman’da Suriyeli çocuklara uyum eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 12:21

Adıyaman’da Suriyeli çocuklara uyum eğitimi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Suriyeli çocukların topluma entegrasyonlarının sağlanması amacıyla sosyal uyum ve adaptasyon eğitimi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla topluma entegrasyonlarının sağlanmasının amacıyla konferans salonunda çocuklara sosyal uyum ve adaptasyon eğitimi verdi.

Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce, Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Musa Şimşek, UNİCEF Temsilcisi Nilgün Çavuşoğlu, Çocuk Hakları Adıyaman Yetişkin Koordinatörü Zeynel Abidin Şenlik ile Suriyeli ve Türk çocuklar katıldı.

Açıklamada bulunan Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce, “Bu eğitimin ve burada bulunma amacımız, Suriyeli ve Türk kardeşlerimizin birbirlerini tanıma fırsatını yakalamalarını sağlamak, onları birbirlerine alıştırmak, arkadaşlık ve kardeşlik duygularını pekiştirmek için bu tür eğitimler verilmektedir. İnancımız gereği Müslüman diğer Müslüman’ın kardeşidir. Kardeşliği pekiştirmek, kardeşlik duygularımızı daha da ileriye götürmek için bu eğitimler artarak devam edecektir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!