Adıyaman’da Fırat Yılmaz Çakıroğlu gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman’da Fırat Yılmaz Çakıroğlu gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 21:29

ADIYAMAN’da, İzmir Ege Üniversitesi’nde öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesine tepki gösterip HDP ve BDP binalarına yürüyen grup ile partide bulunanlar arasında gerginlik yaşandı. Biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edilen gerginlikte 1 polis ve yoldan geçen 1 kadın yaralandı.

Haberin Devamı

Demokrasi Parkı önünde öğleden sonra ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan Adıyaman Üniversitesi öğrencisi ve MHP’li olduğu iddia edilen 60 kişilik grup, Ege Üniversitesi’nde öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesine tepki gösterdi. Kalabalık, basın açıklamasının ardından Gölbaşı Caddesi’nde bulunan BDP İl Başkanlığı’na yürüdü. Bina önünde bir süre slogan atan gruba, BDP binasının penceresinden kimliği belirsiz kişi tarafından tabure atıldı. Taburenin başına isabet ettiği adı öğrenilemeyen 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polis, meslektaşları tarafından hastaneye götürülürken, taraflar arasında gerginlik çıktı. Polisin biber gazı ve basınçlı su kullanarak dağıttığı grup, daha sonra aynı cadde üzerinde 500 metre uzaklıkta bulunan HDP İl Başkanlığı’na yürüdü. Polisin TOMA’dan gruba sıktığı basınçlı suya hedef olan yoldan geçen adı öğrenilemeyen 1 kadın da yere düşerek yaralandı. Yaralı kadın, polisler tarafından hastaneye götürüldü. Polisin önlem aldığı HDP önünde de kısa süreli gerginlik yaşandı ve kalabalık müdahaleyle dağıldı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: PROVOKASYONLARA PAPUÇ BIRAKMAYIZ

Olayın ardından bölgeye gelen Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile partisinin seçim çalışmamaları kapsamında kentte bulunan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir süre görüştü. HDP önünde toplanan partililere de provokasyonlara karşı sağduyu çağrısında bulunan Sırrı Süreyya Önder, şunları söyledi:

"Biz bu provokasyonlara papuç bırakmayız. Demokratik siyasetin gücü, barışın gücü, kardeşliğin gücü geliştikçe bundan rahatsız olan çevreler; her türlü provokasyon geliştirmek kararındalar. Öncelikle bunu bilelim. Bu bizim kendimizi her saldırıya savunmayacağımız anlamına gelmez. Boynumuzu bükeceğimiz anlamına da gelmez. Biz kendimizi savunuruz ama hiçbir provokasyona meydan vermeden, hiçbir tuzağa düşmeden yapmalıyız."

Önder’in açıklamasının ardından parti binası önünde toplanan kalabalık olaysız şekilde dağılırken, polis yaşanabilecek olumsuzluklara karşı her iki parti önünde de güvenlik önlemi aldı. Hastanede tedavileri süren polis ve kadının sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!