Adıyaman’da Aday Öğretmen Eğitimleri Başladı

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman’da Aday Öğretmen Eğitimleri Başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 15:21

ADAY ÖĞRETMENLERİN EĞİTİMLERİ DÜZENLENEN TÖREN İLE BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Adıyaman’a gönderilen 370 aday öğretmenin eğitimine başlanıldı.
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen tören ile eğitimler start aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mecit Dönmezbilek, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, müdür yardımcıları, şube müdürleri, danışman öğretmen ve aday öğretmenler katıldı.
Eylül ayına kadar devam edecek olan aday öğretmen eğitimlerine 370 aday öğretmen, 370 danışman öğretmen katılıyor. Adıyaman’da 9 ayrı grup halinde eğitime alınacak olan aday öğretmenlere mesleki bilgiler, ders anlatımı, yönetim ve iletişim konularında eğitim verilecek
Halk eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mecit Dönmezbilek konuşarak öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsettiler.
Seyfi Özkan konuşmasında, “Danışman öğretmen kendisine teslim edilen öğretmenimize ideolojik, sendikal düşüncenizi empoze etmesin. Ona iyi örnek olun. Sayın Bakanımız bu konuya çok büyük önem veriyor. Kendisi için hayati bir proje olduğunu söyledi. Bu projenin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi, bizim gayretimize, bizim ilgimize bağlıdır” ifadelerini kullandı.
Daire Başkanı Mecit Dönmezbilek ise, “Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘Öğretmenliği sevmezseniz, kendinizi adamazsanız, bu iş yapılacak bir iş değil.’ Herhangi bir kurumda görev yaptığınızda mesai sabah 8’de başlar, akşam 17’de mesai biter. Öğretmenlik 24 saat esasına dayalıdır. Adanmış öğretmen isek, o çocuklarımızı iyi insan, faziletli insan, erdemli insan haline getirebilmek gayretindeyiz. Sizlerde gayretli birer eğitici olarak, erdemli öğrenciler yetiştireceksiniz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!