Adına 38 hat açıldı, 7 bin lira borçlandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Adına 38 hat açıldı, 7 bin lira borçlandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:10

Adına 38 hat açıldı, 7 bin lira borçlandırıldı

Haberin Devamı

Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA’da okur-yazar olmayan ve geçimini inşaatlarda çalışarak sağlayan 4 çocuk babası 36 yaşındaki Mehmet Pisat’ın SGK girişi için verdiği kimlik fotokopisinden adına 38 telefon hattı açıldı. Kendisinden habersiz kullanıma açılan hatlardan dolayı GSM şirketlerine 7 bin lira borçlanan Pisat, mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Eyyübiye Mahallesi’nde oturan Mehmet Pisat’ın çalıştığı inşaatlarda SGK primi ödenmesi için verdiği nüfus cüzdanı fotokopisiyle adına 38 telefon hattı açıldı. Adına 7 bin lira civarında borcu bulunduğuna dair borç yazısının gelmesiyle birlikte durumdan haberdar olan Pisat, Şanlıurfa’dan dışarı çıkmadığını, İzmir’de adının insan kaçakçılığına karıştığını bununu için gözaltına alınıp daha sonra gerçek ortaya çıkınca serbest kaldığını söyledi. Pisat, hayatını karartan dolandırıcıların bulunması için mahkemeye başvurduğunu anlatarak, mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Mehmet Pisat, şunları söyledi:
"Benim okur-yazarlığım yoktur. Ben inşaatlarda çalışıyorum. Bu sırada sigorta girişini yapabilmek için bizden nüfus cüzdanımızı istediler. Bende verdim; onun dışında hiçbir kişiye veya kuruma cüzdanımı vermedim. Bir süre sonra bizim eve borç kağıtları gelmeye başladı. Bunun için mahkemeye başvurdum. Adıma 38 hat çıktığını öğrendim. Benim sürekli bir gelirim yok, mahkeme masraflarını bile karşılamakta zorlanıyorum. Hayatımda hiç İzmir’e gitmedim. Bunun için gözaltına alındım. Saçımdan numune alıp parmak izimi aldılar. Bu durum yüzünden hem benim, hem de ailemin psikolojisi bozuldu. Bir an önce bu dolandırıcıların bulunup adalette teslim edilmesini istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!