Adım adım sahte çanta anlama rehberi

Güncelleme Tarihi:

Adım adım sahte çanta anlama rehberi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 10:28

Orijinal olduğunu düşündüğünüz çanta ya sahteyse? Artık markalı çantaların taklidi o kadar çok ki üstelik ayırt etmesi de bir o kadar zor. İşte bir çantanın sahte olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilecek öneriler...

Haberin Devamı

Moda sektöründe her geçen gün rekabet kızışırken ünlü markalar ardı arkasına koleksiyonlarına yeni modeller eklemeye devam ediyor. Özellikle çantalar kadınların arzu nesnesi olarak gördüğü objelerin başında geliyor. Ünlü markaların çantaları kadınlar arasında küçük çaplı rekabete bile neden oluyor.

Büyük titizlikle üretilen markalı çantaların talibi çok olunca taklit üretim yapan firmalar da kendilerine yer bulmaya çalışıyor. Öyle ki markalı çantaların bütün özelliklerini birebir taklit eden ve ayırt etmesi çok zor olan çantaları piyasada bulmak hiç de zor değil.

Peki sahte çantalar nasıl anlaşılır?

1. Sahte çantaları anlamak için markaların orijinallik özelliklerini iyi tanımak gerekiyor. Markanın çanta özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak sahte çanta ile orijinal çantayı anlamanın ilk yolu. Bu nedenle beğendiğiniz çanta hakkında detaylı bilgi sahibi olarak çantanın orijinal fotoğraflarını internetten iyice incelemelisiniz.

Haberin Devamı

Adım adım sahte çanta anlama rehberi

2. Ünlü çantaların bir nevi kimlik kartı olan orijinallik kodu diye nitelendirilen seri numaraları bulunur. Beğendiğiniz çantanın iç astarına yakın bir yerde bu orijinallik koduna dikkat edin. Ürünün nerede ve ne zaman üretildiğinin sayısal bir açıklaması olan bu kodlar çantanın sahte mi orijinal mi olduğu hakkında size bilgi verebilir.

3. Ünlü markalar zanaate ve işçiliğe son derece önem verirler. Bu nedenle kaliteli detaylar ve dikişler ünlü çantaların orijinalliğini belli eden noktalardır. Çantaların dikiş yerlerini incelemek de çanta hakkında fikir sahibi olmanıza yardım eder. Kaliteli ve özenli ve simetrik dikişler çantanın orijinalliğini belli eder. Tam tersi asimetrik, özensiz ve gelişigüzel dikiş ise sahte çanta alarmı veriyor olabilir.

4. Çantanın logosunda kullanılan malzeme ve fontlar birbirleriyle eşit mesafede ve kaliteli malzemeden yapılmış olmalıdır. Özensiz bir şekilde çantaya yapıştırılan, marka fontları ile uyuşmayan detaylar, logonun çukur oluşturması veya yapıştırıcı izleri çantanın sahte olduğunu belli eder.

Haberin Devamı

Adım adım sahte çanta anlama rehberi

5. Çantanın genel duruşu ve aksamlarının simetrik bir şekilde durması da çantanın orijinal olup olmadığını belli eden noktalar arasında bulunuyor. Birbirine paralel durmayan çanta yüzleri ve kıvrılan yüzeyler çantanın sahte bir işçilikle yapıldığını gösterir.

6. Çantanın varsa tasarım deseni de hem canlı ve uyumlu renklerden oluşmalı hem de birbiri ile örtüşen desen detayları bulunmalıdır. Simetrik olmayan ve eğreti şekle sahip çantalar sahte çantalardan olabilir.

7. Çantanın ana malzeme kalitesi, gerçek malzemeler kullanılarak tasarlanmış olması da sahte olup olmadığı hakkında önemli bir fikir verebilir. Kaliteli deri veya kumaş kullanılması, parlak ve canlı malzeme detayları dikkat edilmesi gereken kısımlara işaret eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!