Adım adım ölümsüzlüğe

Güncelleme Tarihi:

Adım adım ölümsüzlüğe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 20:45

Tüm dünyada güvenli otomobil denilince akla ilk gelen markaların başında yer alan İsveçli Volvo, 2020 yılında hiç kimsenin ciddi bir şekilde yaralanmayacağı ya da hayatını kaybetmeyeceği otomobil oluşturma vizyonu için basamakları hızla tırmanıyor. Yani sizi içinde ölümsüz yapacak Volvo modellerinin öncüleri hızla yollardaki yerini alıyor. İşte Barcelona’da test ettiğimiz yeni XC60 da bunlardan biri...

Haberin Devamı

2010 yılında 1.8 milyar dolara Çinli Geely’nin bünyesine girmeden önce mali açıdan iflasın eşiğine gelen İsveçli Volvo, geçen 7 yılda adeta yeniden

Adım adım ölümsüzlüğe

doğarak geleceğin otomobilleri konusunda en hızlı yol alan markaların başında yer aldı. Geely’nin mali desteğinin ardından yönetimde tam bağımsızlığını ilan eden ve 11 milyar dolarlık yatırım hamlesiyle yeni yüzünü ve yeni vizyonunu oluşturan Volvo, 2013 yılında bu stratejinin ilk ürünü olan yeni XC90’ı piyasa sürdüğünde radikal bir açıklama yaparak, “2020 yılından itibaren hiçbir Volvo kullanıcısı ölmeyecek” iddiasını ortaya attı. Bu iddianın temelinde 2020 yılından itibaren hiç kimsenin ciddi bir şekilde yaralanmayacağı ya da hayatını kaybetmeyeceği otomobiller oluşturma vizyonu vardı. Yani otomobilden kaynaklı bir ölümün yaşanmayacağını vadettiler.

Haberin Devamı

SADECE 2 MODEL KALDI

Volvo mühendisleri tarafından geliştirilen SPA isimli yepyeni bir platformda 2013 yılında önce yeni XC90’ı piyasa süren ardından aynı platformda yeni S90’la hem güvenlik hem de teknolojik açıdan önemli adımlar atan İsveçli marka, bu vizyonun 3’üncü modeli olan yeni XC60’ı geçtiğimiz hafta Barcelona’da tanıttı. Her piyasaya sunduğu modeli bir öncekinden hem güvenlik hem de teknolojik olarak daha da geliştiren Volvo, önümüzdeki 2 yılda bir diğer yeni platformunda yeni XC40 ve ardından yeni S60 ile tüm ürün gamını yenilemiş olacak. İşte tüm modellerin yenilenmesinin ardından 2020 yılından itibaren piyasaya sunulacak modellerin artık ‘ölümsüzlük’ kimliğine kavuşacağı iddia ediliyor. Bu özelliğe ilk ulaşacak modelin ise aynı 2013 yılında İsveçli markanın yeni yüzünü ilk dünyaya gösteren model olan yeni XC90 olacağı söyleniyor. Volvo, 2020 yılı vizyonuna emin adımlarla ulaşacağını son 4 yıldır piyasaya sunduğu modellerle net olarak ortaya koyuyor. Çünkü piyasa sunduğu her model bir öncekinden daha fazla gelişmiş özelliklere sahip oluyor. Aynı geçen hafta tanıtılan ve haziran ayından itibaren ön satışına başlanacak yeni XC60 gibi.

Haberin Devamı

Adım adım ölümsüzlüğe

Yeni XC60’nın Türkiye’de ön satışına haziranda başlanacak

EMİN ADIMLARLA HEDEFE

Volvo Türkiye’nin daveti ile gittiğimiz Barcelona’da test ettiğimiz yeni XC60’ın gelişmiş güvenlik özellikleriyle 2020 vizyonuna büyük bir adım daha yaklaştıklarını söyleyen Volvo Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen, “Çarpışma uyarı ve otomatik frenleme sistemimizin, arkadan çarpma kazalarını, önemli ölçüde azalttığını gördük. XC60’a direksiyon destek ve yardım sistemlerini de ekleyerek kaçınılabilir çarpışmaları azaltmada ileriye doğru bir adım daha atıyoruz. Bu da bizi 2020 yılında yeni nesil bir Volvo otomobil içerisinde hiçbir ciddi yaralanmanın olmaması ve hiç kimsenin hayatını kaybetmemesi yönündeki vizyonumuza adım adım yaklaştırıyor” açıklamasını yaptı. City Safety’e eklenen bu yeni özellikleri Sabri Sözen Volvo Cars’ın global dünyada önemli bir temsilcisi olduğu otonom (sürücüsüz otomobil) sürüşle ilgili önemli gelişmeler olarak da değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Adım adım ölümsüzlüğe

ÇARPIŞMA ARTIK TARİH OLUYOR

TAMAMEN yeni teknolojilerle donatılan yeni XC60, bugüne kadar üretilmiş en güvenli otomobillerden biri olma özelliğine sahip. XC60’da Volvo’nun yeni dönem teknolojileri arasında yer alan ve otomobiller, yayalar, büyük hayvanlarla olan çarpışmaları engellemeye yardımcı olan ‘City Safety’ sistemine eklenen 3 yeni özellik dikkat çekiyor.

- Bunlardan ilki; direksiyon yardım (Steer Assist) özelliği. Sürücünün olası bir çarpışmadan kaçabilmesi için ihtiyaç anında otomatik olarak direksiyondan yardım sağlıyor. Yani olası tehlike anında otomobil direksiyona güç vererek yönünü belirliyor. Direksiyon desteği, 50-100 kilometre hızlar arasında aktif hale geliyor.

Haberin Devamı

Adım adım ölümsüzlüğe

- Volvo Cars, City Safety’e ayrıca ‘Karşı Şerit İhlali Önleme Sistemi’ (Oncoming Lane Mitigation) olarak adlandırılan ve karşı şeritten gelen araçlarla çarpışmayı önlemede sürücüye yardımcı olan bir sistem daha ekledi. Sistem, farkında olmadan şeridinden çıkan sürücüyü uyarıyor ve ona otomatik direksiyon yardımı sağlıyor. Sürücü böylelikle karşıdan gelen aracın önünden çekiliyor ve tekrar şeridine giriyor. İlk kez Yeni XC60’da kullanılan bu sistem, 60-140 kilometre hız aralığında aktif olarak çalışıyor.

- Volvo Cars’ın opsiyonel olarak sunduğu, kör noktada yer alan bir araç olursa sürücüyü uyaran ‘Kör Nokta Bilgi’ (Blind Spot Information) sistemi de direksiyon yardım fonksiyonunun eklenmesiyle ayrıca güncellendi. Sistem, kör noktada bir araç olduğu zaman direksiyon yardımıyla otomobili tekrar şeridine geri döndürüyor ve tehlikeden uzaklaştırarak çarpışmayı engelliyor. Büyük Hayvan Algılama (Large Animal Detection), Yoldan Çıkma Engelleme (Run-off Road Mitigation) ve yarı otonom sürüş desteği Yeni XC60’daki diğer güvenlik özellikleri arasında yer alıyor. 

Haberin Devamı

- Volvo Cars’ın büyük ilerleme kaydettiği bir alan olan otonom sürüş özelliğine sahip otomobillerin geleceğine yönelik ilk ve sağlam adımlarından birini temsil eden Pilot Assist yeni XC60’da opsiyonel olarak sunuluyor ve 130 kilometre hıza kadar sizin yerinize aracı kullanıyor.

Adım adım ölümsüzlüğe

ALMANLARA KAFA TUTUYOR

YENİ vizyonuyla lüks otomobil pazarında Alman markalarına adeta meydan okuyan İsveçli Volvo, özellikle SUV segmentinde Almanların hakimiyetini sarsıyor. Volvo XC60, Türkiye’de 2016’da orta boy lüks SUV segmentinin en çok satan modeli olurken, yeni XC90 ise sınıfında ikinci sırada yer aldı. Sekiz yaşındaki XC60, 2016’da 762 adet satarken, Audi Q5 748 adet, BMW X3 741 adet satış gerçekleştirdi. Volvo XC90 ise 2016’da gerçekleştirdiği 612 adet ile BMW X5’in ardından en çok satılan ikinci SUV model oldu. Volvo yenilenen XC60 modeliyle segmentindeki iddiasını daha da büyüttü. Volvo Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen, yeni modelin de devreye girmesiyle birlikte toplam satışlarını 1000-1100 adetlere taşımayı hedeflediklerini söyledi. Bu yıl 400 adetle ile sınırlı olan XC60’ın ön satışına haziranda başlayacaklarını ifade eden Sözen, teslimatların ise ekim ayında gerçekleşeceğini kaydetti. Yeni XC60, Türkiye’de benzinli olarak 320 beygir gücünde T6 AWD otomatik, 254 beygir gücünde T5 AWD otomatik ile dizel olarak 235 beygir D5 AWD otomatik ve 190 beygir D4 AWD otomatik motor seçenekleriyle satışa çıkacak. Haziran ayı içinde fiyatları duyurulacak olan yeni XC60 Türkiye’de ilk aşamada 190 beygir gücünde D4 AWD motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

KÂRLILIK YÜKSELDİ

TÜRKİYE’de Volvo’nun 2015’te 7 bin adetle tarihi satışa ulaştığını kaydeden Sabri Sözen, daha sonra 1.6 litre dizel motor üretiminin sona ermesiyle satışların 2016’da 4 bin adet seviyelerine gerilediğine dikkat çekti. Sözen, satışlarının düşmesine rağmen kârlılığın arttığını belirterek, “Biz 4 bin adetle 7 bin adetlik satış cirolarına ulaştık. Ayrıca kârlılığımız yükseldi. 2018’den itibaren her yıl ortalama yüzde 15-20 büyüyerek 2020’de yeni satış rekorlarına imza atacağız. Biz bu satış adetlerine sadece vergi avantajlı küçük modellerimiz değil, XC60, XC90 ve S90 gibi üst segment modellerimiz de büyük oranda katkıda bulunacaklar” dedi.

BAYİLERDE YENİLİK HIZI

TÜRKİYE’de 17 Volvo bayisi 27 noktada satış ve satış sonrası hizmeti veriyor. Markanın bayi organizasyonuna son olarak Erzurum ve Trabzon’un eklendiğini ve bayilik için çok sayıda başvuru aldıklarını belirten Sabri Sözen, sayının yeterli olduğunu, şu anda yeni bayilik vermeyi planlamadıklarını kaydetti. Türkiye’deki bayilerin yüzde 95’inin yeni Volvo kimliğine uygun hale geldiğini söyleyen Sözen, dünyada bayi dönüşümünü en hızlı yapan ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti. Bu oranın dünyada yüzde 20 olduğuna dikkat çeken Sözen, 35 milyon TL yatırım yapıldığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!