Adım adım kardeşlik

Güncelleme Tarihi:

Adım adım kardeşlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 21:40

Ekonomiye yön verenler Türkiye’de yaşanan gerginliklere karşı harekete geçti. 12 sivil toplum kuruluşu ‘Birleştirici adım atalım’ fikriyle bir araya geldi ve perşembe günü ‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’ çağrısıyla yürüşüş düzenlemeye karar verdi.

Haberin Devamı

SİVİL toplum kuruluşları, teröre karşı perşembe günü Ankara’da dev bir yürüyüş düzenleyecek. TOBB, Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, Kamu-Sen, Türkiye Barolar Birliği, TESK, TİSK, Türk-İş, TÜRMOB, TÜSİAD ve TZOB’nin öncülüğünde perşembe günü yapılacak yürüyüş “teröre hayır kardeşliğe evet” sloganıyla tüm kuruluşlara ve vatandaşlara açık olacak. Yürüyüş fikrinin tohumları, TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK, Hak-İş ve TOBB’dan oluşan Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin rutin toplantısında atıldı. Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda tüm STK’lar, “Teröre karşı toplumu birleştirici bir adım atalım” yönünde görüş alışverişinde bulundu, bu fikri tartışmak ve detaylandırmak için de pazar günü TOBB’da bir araya geldi. Pazar öğleden sonra da yürüyüşün hazırlıklarına başlandı.

Haberin Devamı

BİRLİKTE YAŞAMA İRADESİ

Adım adım kardeşlik

STK’ların eylem kararını, dün ortak basın toplantısında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu açıkladı. 14 örgüt olarak perşembe günü Ankara’da toplanacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Son terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, askerimizi, polisimizi ve korucumuzu şehit verdik. Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor” dedi. Bu tuzağa düşülmeyebileceğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı hep birlikte durmalıyız. Ülkemizin tamamında birlikte yaşama iradesi göstermeliyiz. Gün birlik olma günüdür. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz Türkiye’yiz” dedi. Ortak paydanın da “demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygı” olduğu vurgusu yapan Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

TOPLUMU GERMEYELİM

“Demokrasi; hak ve özgürlük demektir, ama aynı zamanda da sorumluluk demektir. Sorumluluk almadan, hak ve özgürlük olmaz. İşte bu sorumluluk duygusuyla harekete geçiyoruz. Her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak; 17 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da bütün Türkiye’yi Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluşmaya davet ediyoruz. O gün; Sıhhıye’de buluşacağız. Buluşmamızı Birinci Meclis’te nihayetlendireceğiz.
Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimizdir. Gelin, birlikte yaşama ve kardeşlik irademizi herkese gösterelim. Gelin, kışkırtıcı söylemleri bırakalım, toplumu germekten kaçınalım. Bu süreçte daha soğukkanlı, daha sağduyulu olalım. Çünkü başka Türkiye yok. Buluşmamızda hiçbir siyasi görüşün veya sivil toplum kuruluşunun simgesi olmayacak. Sadece; birliğimizin, bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızı taşıyacağız. Terörü lanetleyecek; kardeşliğimize, özgürlüklerimize, geleceğimize sahip çıkacağız.

Haberin Devamı

TEK VÜCUT OLALIM

O gün farklılıklarımıza değil ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklanacağız. O gün kimseyi ötekileştirmeden, uzaklaştırmadan tek vücut olacağız, tek bir şeyi haykıracağız. Hep bir ağızdan ‘teröre hayır, kardeşliğe evet’ diyeceğiz. Bize katılamayan milyonları da o gün Türkiye’nin her karışını al bayrağımızla donatmaya çağırıyoruz.”

Haberin Devamı

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, TEMAD Başkanı Ahmet Keser, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ahmet Kurt, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Metin Akman, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu.

KATILIMCI SAYISI ARTIYOR

yürüyüş komitesinde Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (TÜRKİYE KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) bulunuyor. Gelen taleplerle katılımcı sayısı artıyor.

Haberin Devamı

EKONOMİ DÜNYASI TEYAKKUZDA

Yenİden artan terör olayları sonrasında iş dünyası da gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu kapsamda TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK, HAK-İŞ ve TOBB temsilcileri temmuz ayı sonunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla ortak bir toplantı düzenlerken; toplantı sonrasında da terör olaylarının sona erdirilmesi için ortak bir basın açıklaması yaptı. Dağlıca saldırısından sonra iş dünyasından birçok isim yapmayı planladıkları programları ertelerken; geçtiğimiz hafta da TOBB “Komşuna sarıl” kampanyası başlattı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kampanyaya ilişkin olarak “Çağrımız 78 milyon vatandaşımızadır. Gün komşuna sarılma günü. Gün Türk’ün Kürt’e, Kürt’ün Türk’e, Alevi’nin Sünni’ye, Sünni’nin Alevi’ye el uzatma günüdür. Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!