Adilcevaz'daki köy okulunda, Türkçe ve Fen sokağı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazdaki köy okulunda, Türkçe ve Fen sokağı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 14:13

Adilcevaz'daki köy okulunda, Türkçe ve Fen sokağı açıldı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS'in Adilcevaz ilçesine bağlı Bahçedere Köyü Ortaoku'nda Fen ve Türkçe sokağı hizmete açıldı.
Adilcevaz ilçesine bağlı Bahçerede Köyü'nde bulunan Bahçedere Köyü Ortaokul'da Fen ve Türkçe sokağı hiçmete açıldı. Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, okul yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
Açılışta konruşan Okul Müdürü Selim Eren,bu tür etkinliklerin hem öğretmenlerin, hem de öğrencilerin şevkini arttırdığını belirterek,"Türkçe sokağımızda, Türkçemizin yabancılaşmaması için çok önemli vurgular yapılmış. Güzel, farklı bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Açılışımıza katılan Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz Beşkardeş'e, projeyi gerçekleştiren Fen Bilgisi Öğretmeni Asiye Öztürk, Türkçe Öğretmenimiz Serkan Bilici ve destek olan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş ise, okul öğretmenlerinin örnek bir çalışma yaptıklarını ifade ederek,"Bahçedere Köyü Ortaokulu'nda Türkçe ve Fen Bilgisi öğretmenlerimiz tarafından 'Türkçe ve Fen Sokağı' kuruldu. Bu koridorun bir eğitim yuvasına dönüştürülmesi gerçekten çok önemli bir obje. Baktığımızda, limon sandıklarından kütüphane kurulmuş. Çeşitli renkler ve görselliklerle süslenen Türkçe Sokağında, günlük hayatta kullanılan yabancı kelimelerin Türkçe karşılığı duvarlara asılarak, öğrencilerin Türkçe kelimeleri kullanmalarını amaçlanmış. Ünlü Türk yazarların, düşünürlerin ve araştırmacıların sözleri duvarlara nakşedilmiş. Ayrıca Fen sokağında, Fen anlamında öğrencilerimizin dokunarak ve görerek okul içinde başarılı olmaları amaçlanmış." diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!