Adilcevaz'da KOSGEB kursu başladı

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazda KOSGEB kursu başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 15:32

Adilcevaz'da KOSGEB kursu başladı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ,(Bitlis), (DHA)-BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde, belediye ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kursu başladı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda başlayan kursa 90 girişimci kadın katılırken,Belediye Başkanı Necati Gürsoy, iş kurmak isteyen girişimciler için bu kursun önemli olduğunu belirterek,“KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirmiş olduğumuz bu projenin ilçemiz için çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kurslarda eğitim alan bir çok kursiyerimiz,  yeni işyerleri kurarak, ilçemizin ekonomisine katkı sağlayacak.Bu nedenle ilçemizde istihdama yönelik açılan bu kurs sayesinde girişimcilik ve iş düşüncesi olanları hibelerden faydalandırmak istiyoruz. Kursa, vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Belediye olarak, hizmetin halkımızın ayağına gelmesine ön ayak olduk. Girişimcilere her anlamda destek olabilmek için, bu tür kursları organize ediyoruz. Buradan eğitimlerini tamamlayıp yeni iş kuracak olan kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diliyorum."dedi.

KOSGEB eğitmeni Şükür Çağlayan ise, ilçede yeni yatırımların ortaya çıkması başlayan KOSGEB  kurslarının haftanın 4 günü verileceğini ifade ederek,"Kursiyerlerimize 30’ar kişilik, 3 grup halinde uygulamalı girişimcilik kursunun ilk etabını başlatmış bulunuyoruz. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere verilecek olan sertifika sayesinde, yapacakları projelerle 50 bin lira hibe, 100 bin lira da geri ödemeli destekler başta olmak üzere, bir çok destekten faydalanabilecek. Kursu başarıyla tamamlayan girişimci adayları, kurs sonrasında girişimcilik belgesi almaya hak kazanacaklar. Girişimcilere her anlamda destek olabilmek için, bu tür kursları organize ediyoruz."diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!