Adilcevaz'da  KOSGEB kursu başladı

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazda  KOSGEB kursu başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 14:27

Adilcevaz'da  KOSGEB kursu başladı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ,(Bitlis), (DHA)-BİTLİS'in Adilcevaz  İlçesi'nde, belediye ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kursu başladı.

İlçedeki Halk Eğitim Merkezi toplantı salonun'da kursiyerlere yönelik düzenlenen toplantıda konuşan   Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Belediye ve KOSGEB işbirliği ile başlayan ' Uygulamalı girişimcilik eğitimi' kurslarında 90 kursiyerin faydalanacağını belirtti.

 Ekem, “İlçemizde istihdama yönelik açılan bu kurs sayesinde girişimcilik ve iş düşüncesi olanları hibelerden faydalandırmak istiyoruz. Kursa, vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Belediye olarak hizmetin  halkımızın ayağına gelmesine ön ayak olduk. Girişimcilere her anlamda destek olabilmek için bu tür kursları organize ediyoruz. Buradan eğitimlerini tamamlayıp yeni iş kuracak olan kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diliyorum"dedi.

Girişimcilik Uzmanı Kemal Öter ise, “Kursiyerlerimize 30’ar kişilik 3 grup halinde uygulamalı girişimcilik kursunun ilk etabını başlatmış bulunuyoruz. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere verilecek olan sertifika sayesinde, kursiyerlere yapacakları projelerle 50 bin lira hibe, 100 bin lirada geri ödemeli destekler başta olmak üzere birçok destekten faydalanabilecek. Kursu başarıyla tamamlayan girişimci adayları, kurs sonrasında girişimcilik belgesi almaya hak kazanacaklar" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!