Adilcevaz'da KOSGEB girişimcilik kursu belgeleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazda KOSGEB girişimcilik kursu belgeleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 14:28

Adilcevaz'da KOSGEB girişimcilik kursu belgeleri verildi

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde KOSGEB tarafından başlatılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kişi belgelerini törenle aldı.

İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burak Turan, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Aldağ ve kursiyerler katıldı.

Sertifika dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, KOSGEB belgesi alan girişimcilerin işlerini kurabilmeleri için bir adım daha attıklarını söyledi. Geçmişte bu tür belgeleri almanın çok zor olduğunu belirten Şahin, "Artık belgeyi almak kolay. Girişimcilerimi macera aramadan kendi projelerini hayata geçirsinler. Amacımız; ilçedeki gençlerimizin kendi işlerini kurması, bağımsız ve öz güvene dayalı işlerini geliştirmesidir" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise, KOSGEB belgesi alan girişimcilerin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, "Her zaman söylüyorum balık yiyen değil, balık tutan bireyler olalım. Adilcevaz hepimizden çok önemlidir. Bu güzel ilçemizi bir yerlere getirebilmemiz için çok çalışmalıyız ve çok üretmeliyiz. Her türlü konuda gelip bizlerden yardım alabilirsiniz. Yapacağınız her iş konusunda belediye olarak her zaman yanınızda olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Girişimcilik çok önemlidir" dedi.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ise girişimciliğin önemine değinerek, "Girişimci kardeşlerimiz almış oldukları bu belge sayesinde artık birer müteşebbis konumundadırlar. Herkes her işi yapar fakat müteşebbis olmak, kendi işini kurmak kolay iş değil. Hazırlayacağınız projeler bizi ikna edebilecek projeler olsun. Eğer ki projenizi hazırlayıp bizleri ikna edebilirseniz işinizi kurmak için para bulmak kolaydır. Devletimiz girişimcilere her zaman gereken desteği veriyor. Yeter ki yapacağımız işte azimli olalım ve faaliyete geçirebileceğimiz projeler üretelim. Girişimcilik eğitimi alıp, aldıklarını eğitim sonucunda girişimcilik ve üretkenlik anlamında ufku genişleyen ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerimiz yaşamlarının ileri yıllarında aldıkları eğitimi pratiğe geçirip, ilçemizin ve ülkemizin ekonomisine ivme kazandıracak girişimlerde bulunmalarını temenni ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, yetkililer tarafından kursiyerlere belgeleri verilerek, toplu hatıra fotoğraf çekimi yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!