Adilcevaz’da içme suyu çalışması

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz’da içme suyu çalışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2018 11:55

Adilcevaz’da içme suyu çalışması

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA)- BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde yaz ayları gelmeden içme suyu sornu ile ilgili çalışmalara başladı.

İlçenin Kaleboynu Mahallesinin içme suyunu desteklemek amacıyla baraj mevkiinde bulunan kapkaç merkezinden ana şebekeye içme suyu takviyesi için belediye ekipleri çalışma başlattı. Çalışmaların tamamlanmasıyla Kaleboynu Mahallesinin içme suyu sorunu çözülmüş olacak.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçenin içme suyu sorununu çözmek amacıyla bütün imkânları seferber ettiklerini söyledi.

Gürsoy, “Gerçekleştirdiğimiz içme suyu çalışmaları kapsamında baraj mevkiinde bulunan kapkaç merkezinden Kaleboynu Mahallemizin içme suyu şebekesini desteklemek amacıyla yaklaşık 3 bin metre içme suyu şebeke hattı çalışmalarına başladık. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte özellikle yaz aylarında mahallemizde yaşanan su sıkıntısı giderilecek. Ayrıca önümüzdeki günlerde Sapantaşı ve Eğinler bölgesine sondaj vurmayı planlıyoruz. Belediyemiz ve İller Bankası ortaklığıyla yapılacak içme suyu kesin projesine göre, ilçemizdeki içme suyu şebekesi, motopomp depoları, terfi istasyonu binaları kapasiteleri de artırılmak suretiyle baştan sona yenilenecek. Yani, içme suyuyla ilgili tüm hatlar, depolar, binalar kapasiteleri de artırılmak suretiyle yeniden yapılacak. İlçemizde bir daha su sorunu olmayacak şekilde vatandaşlarımızın musluklarından sürekli arıtılmış temiz su akışını sağlayacağız. Vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunmak için yapılan altyapı çalışmalarını belirlenen programlar dâhilinde bütün mahallelerimizde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!