Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 11:30

Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ(Bitlis), (DHA)- BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dualarla uğurlandı.

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Merkez Şerefiye Cami önünde uğurlama töreni düzenlendi. Yatsı namazının ardından düzenlenen törenin ardından hacı adayları, hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara hareket etti. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, hacca gidecek olan vatandaşları yalnız bırakmayarak, düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Oldukça kalabalık olan törende vatandaşlarla selamlaşan Başkan Gürsoy, hac heyecanı yaşayan vatandaşların ve ailelerinin sevincine ortak oldu.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, hacı adaylarının kazasız ve belasız şekilde kutsal topraklara gitmesini temenni ettiklerini belirterek, "Hac vazifesini yerine getirecek Hacı adayı hemşerilerimizi dualarımızla kutsal topraklara yolcu ediyoruz. Yüce Allah hayırlısıyla gidip dönmeyi nasip etsin. Ayrıca ülkemiz çok önemli bir süreçten geçti. Hac vazifesini yerine getirecek olan hemşerilerimizden memleketimizin ve ülkemizin huzuru için kutsal topraklarda dua etmelerini istiyoruz. Orada bulunduğunuz sürede haccın vazifelerini yerine getirmeyi, sonrasında da hac vazifelerini sağlık ve sıhhat içinde tamamlayıp, ailelerine ve bu aziz vatanımıza dönmeyi nasip eylesin” dedi.

Duygusal anların da yaşandığı uğurlama töreninde Başkan Necati Gürsoy, hacı adaylarına çeşitli hediyeler verdi. Hacı adayları daha sonra otobüsle Van’a hareket etti. Orada yapacakları pasaport işlemlerinin ardından uçakla kutsal topraklara hareket edecek.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!