Adilcevaz'da Dünya Engelliler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazda Dünya Engelliler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 16:31

Adilcevaz'da Dünya Engelliler Günü etkinliği

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ(Bitlis),(DHA)-BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçede bulunan Özel Adilcevaz Rehabilitasyon Merkezindeki etkinlik düzenlendi.

Adilcevaz’da 3 Aralık Dünya Engelliler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında İlçeye bağlı Aşağı Süphan Köyü Okulu'ndan gelen bir grup öğretmen ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları 88 engelli öğrenciye çeşitli hediyeler verdi. Özel Adilcevaz Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İsmail Hakkı Bozarslan, amaçlarının engelli bireyleri eve kapatan düşünceyi yok edebilmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:



"Toplumumuzda, engellilerimizi eve hapseden, kapalı kapılar ardına kapatan bir anlayış hakim. Bunu şu anda yavaş yavaş aşmaya başladık. Yetkililerden tek isteğimiz, bu çocuklarımızı sosyal hayata daha çok katabilmeleri ve mümkün olduğunca onlara daha çok istihdam olanakları sağlamalarıdır. Bu çocukların hayata katılmaları, sosyalleşmeleri ve kendilerini özel hissetmeleri için istihdam olanakları çok önemlidir. Onların kendilerini yalnız hissetmediklerini bilmeleri için, toplumun bir bireyi olduklarını bilmeleri için böyle bir etkinlik düzenledik. Engelli birey yoktur. Onlar bizden birileridir ve biz de onlardan birileriyiz. Hiçbir şekilde onları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bu insanların kendilerini yalnız hissetmemeleri için üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bugün onların yüzündeki o tebessüm, o mutluluğu görmek bile bizim için onur verici bir duygu oldu. Ayrıca Aşağı Süphan Köyü okulundan gelen öğretmenlerimiz çocuklarımız için moral kaynağı oldu. Desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!