Adilcevaz'da çiftçilere cevizde uygulamalı aşı kursu verildi

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazda çiftçilere cevizde uygulamalı aşı kursu verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 10:17

Adilcevaz'da çiftçilere cevizde uygulamalı aşı kursu verildi

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi’nde ceviz yetiştiriciliği eğitimi alan kursiyerlere, cevizde uygulamalı aşı kursu da verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR ve Adilcevaz Ziraat Odası Başkanlığı tarafından imzalanan protokol ile ilçedeki çiftçiler için açılan ceviz yetiştiriciliği kursu kapsamında eğitim alan 15 kursiyere, ilçeye bağlı Bahçedere Köyü’nde aşılı ceviz yetiştiriciliği yapan Erdal Günay tarafından uygulamalı aşı kursu verildi. Ceviz yetiştiriciliği eğitimi alan çiftçilerin ilgiyle takip ettiği eğitimde Erdal Günay, cevizlerde yapılan aşı çeşitlerini uygulamalı olarak anlattı.

Aşılı ceviz üreticisi Erdal Günay, kursiyerlere ceviz aşısı yapma aşamalarını uygulamalı olarak anlattığını belirterek, "İlçemizde 10 dönümlük arazi üzerine kurmuş olduğum gen bahçesinde ceviz yetiştiriciliği eğitimi alan hemşerilerimize aşılama teknikleri ve dikkat edilecek hususlar konusunda teorik ve uygulamalı olarak ceviz fidanlarında aşı yapma yöntemlerini öğrettik. Bildiğiniz gibi ceviz ilçemizde çok önemli bir yere sahiptir. Ancak ilçemizdeki ceviz üretimi ve aşılı ceviz fidanı yetiştiriciliği istediğimiz seviyede değildir. İnşallah bu kardeşlerimiz de almış oldukları eğitimleri sonucunda bu işe atılarak ceviz yetiştiriciliğinde ve üretiminde ilçemiz cevizine önemli katkılar sağlayacaklardır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!