Adilcevaz'da 130 kişilik geçici işe 555 kişi başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Adilcevazda 130 kişilik geçici işe 555 kişi başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 12:02

Adilcevaz'da 130 kişilik geçici işe 555 kişi başvurdu

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde, İş-Kur Müdürlüğü tarafından Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Müftülüğünde çalıştırılmak üzere açılan 130 kişilik geçici temizlik kadrosuna 555 kişi başvurdu. 

Adilcevaz'a Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Müftülüğü bünyesinde 6 ay istihdam edilmek üzere 130 kişinin alınacağı geçici iş kadrosuna 555 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapanlar için Adilcevaz Anadolu Lisesi Kapalı Spor salonunda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Adilvecaz noteri Müftülük ve İşkur yetkililerinin katıldığı kura çekimine gelenler, kura sonuçlarını büyük bir merakla bekledi.Yaklaşık 2 saat süren kura çekiminde ismi çıkanlar sevinirken, ismi kurada çıkmayanların ise üzüldü. Kurada ismi çıkanların 35'i Kaymakamlıkta, 60'ı Belediye'de ve 35'i de İlçe Müftülüğünde istihdam edileceği belirtildi. 

Kura çekimine katılan İş-Kur İl Müdürlüğü  Şefi Enver Karakuş, ilçedeki kurumlarda çalıştırılmak üzere 130 kişinin alınacağı geçici işe, 555 kişinin başvuru yaptığını belirterek, “Adilcevaz ilçemizde Kaymakamlık, Belediye ve ilçe Müftülüğünde istihdam edilmek üzere, 555 kişi müracaat yaptı. Bay ve bayan olmak üzere iki kura çekimi gerçekleştirdik. Noter huzurunda çekilen kura sonucunda, Adilcevaz ilçemizdeki kurumlarda çalıştırılmak üzere 130 vatandaşımız istihdam edildi. Kurada ismi çıkan işçilerimiz 15 Mayıs'ta işbaşı yapacak ve 6 ay süreyle asgari ücret ve sigortalı olarak istihdam edilecektir." dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!