Adil Öksüz'le ilgili çok önemli belge ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Adil Öksüzle ilgili çok önemli belge ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 15:59

Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı, Hava Kuvvetleri imamı olduğu ortaya çıkan ancak darbeden sonra gözaltına alınıp bırakılan Adil Öksüz'le ilgili çok önemli bir belgeyi aç ıkladı. Avcı'nın açıkladığı belgeye göre Öksüz, emniyet tarafından bir yıldır biliniyor. Öksüz'ün Fethullah Gülen'den doğrudan darbe emirlerini getiren isim olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Hanefi Avcı, OdaTV'ye yazdığı yazıda, Fethullah Gülen'in darbe girişimindeki kilit ismi olan ve Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirlenen Adil Öksüz'le ilgili önemli bir bilgiyi gündeme getirdi.

Avcı'nın yazısındaki söz konusu bölüm şöyle:

Basına yansıyan haberlere göre; 15 Temmuz darbe girişimi sonunda 16 Temmuz sabahı darbecilerin karargahı Akıncı Üssü yakınlarında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, yakalandı ve gözaltına alındı.

Basına yansıyan ifadesinde Adil Öksüz, “Akıncı Üssü yakınlarındaki arazinin değerleneceği için araziye bakmak için geldiğini” söylemiş, ama yanında emlakçı da arazi sahibi de yok, bu ifadeye hiç kimsenin inanması beklenemez. Hem de o gece Ankara’da TBMM’nin, Emniyet Müdürlüğü’nün uçaklarla bombalanması, jetlerin ses hızını aşarak havada patlamalar yaptığı bir günün sabahı araziye bakmak için bir askeri üssün yakınına gitmek, hiçbir aklın karı olmayacağı çok açık. Buna rağmen niye şahıs sorgulanmadı, bırakıldı?

Haberin Devamı

ADİL ÖKSÜZ BİLİNİYORDU

Adil Öksüz her şeyi ile biliniyordu. Emniyetin bu kişiyi bırakmaması, sorgulaması gerekiyordu. Sadece bırakmaması değil, aylar önce bu kişiyi takip edip izlemesi, irtibatlarını darbe olmadan ortaya çıkarması gerekiyordu, bunu yapılmamasının akılla, mantıkla izahı yok.

Paralel yapıyla ilgili yapılan soruşturmada Ankara Terörle Mücadele şubesinde 14.01.2015 tarihinde 75 sayfa samimi ifadeler veren Ç. A. da uzun süreden beri Cemaat içinde bulunduğunun belirterek birçok cemaat imamı, yöneticisi, özellikle ordu içerisinde bulunan FETO mensupları ile FETO imamları hakkında önemli bilgiler vermiştir. Bunlar şöyle:

“Adil ÖKSÜZ; Ankara Üniversitesi İlahiyat Mezunu, mezuniyetten sonra uzun süre İstanbul’da F. GÜLEN’e mollalık yaptı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yrd. Doçent’tir. Fetullah GÜLEN ABD’ye gittikten sonra Mustafa ÖZCAN’ın Türkiye İmamlığına geçmesiyle Hava Kuvvetlerinden sorumlu imamlığı buna devretti. Şu anda örgütün Deniz Kuvvetleri İmamı olarak faaliyet yürüttüğünü duydum.”

Haberin Devamı

Yalnız Adil Öksüz değil bu ifadede ismi geçen hiç kimsenin takip edilip, izlenmediği anlaşılmaktadır. Yalnız bu ifade de değil, çeşitli yollarda belirlenmiş olan hiç bir cemaat imamının takip edilmediği ortaya çıkmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!