Adı Efsane Tarık ölecek mi? Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Adı Efsane Tarık ölecek mi Erdal Beşikçioğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 17:47

Adı Efsane dizisinin sevilen oyuncusu Tarık Aksoy'un durumunun kritik olması, akıllara ölecek mi sorusunu getirdi. Adı Efsane Tarık ölecek mi sorularını yönelten seyirciler, dizinin sevilen karakterinin durumun merak etti. Peki, Adı Efsane oyuncusu Tarık Aksoy kimdir, ölecek mi? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Adı Efsane oyuncusu Tarık Aksoy, dizinin son bölümünde başına gelen olayların ardından ölecek mi sorusuyla gündeme geldi. Peki, Tarık Aksoy kimdir? İşte, detaylar

TARIK AKSOY KİMDİR? (ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?)

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında Ordu, Ünyeli bir memur baba ve Ankaralı Arnavut bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara'da dünyaya geldi. Babası Vakıflar Bankası’nda müdürdü. Babasının tayinleri sebebiyle İlkokula Ankara’da başladı, sonra Kayseri ve İzmir’de devam etti. Liseyi İzmir Özel Türk Koleji'nde okudu ve İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nde devam etti. Liseyi Ankara’da bitirdi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yeğenidir.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görevine devam etti.

Haberin Devamı

Erdal Beşikçioğlu, konservatuvardan sınıf arkadaşı oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile 1991’den beri evlidir. “Derin” adında bir kız çocuğu ve Ömer adında bir oğlu vardır.

Yazar Ayşe Kulin tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanılan ve Erzincan Valiliği sırasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yapılması için büyük emek harcadığı Başpınar Köprüsü'nün konu edildiği bir dizi filmde 2006 – 2008 yılları arasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nu canlandırdı.

2014 yılında “Kod Adı Reaksiyon” adlı dizinin başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, İbrahim Çelikkol, Selen Soyder, Nehir Erdoğan, İsmail Demirci ve Yurdaer Okur oynadı.

Son olarak “46 Yok Olan” dizisi ile ekranlarda gördüğümüz Beşikçioğlu, yeni sezonda Kanal D ekranlarında başlayacak Adı Efsane dizisinde başrol olarak yer alacak.

BAKMADAN GEÇME!