Adele Million Years Ago Çalıntı Çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Adele Million Years Ago Çalıntı Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 14:24

Ünlü İngiliz şarkıcı Adele’nin bir süre önce yeni albümünde bulunan Million Years Ago isimli şarkısının ezgilerinin Ahmet Kaya’nın Acılara Tutunmak isimli şarkısı ile aynı olduğu iddia edilmişti. Peki; Adele Ahmet Kaya şarkısı çalıntı mı?, Adele Million Years Ago şarkısının çalıntı olduğu kesinleşti. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Adele’in Ahmet Kaya’nın şarkısını çaldığı iddiaları sosyal medyada olay olmuştu. Söz konusu çalıntı iddiaları nihayet netlik kazandı. Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) tarafından teknik inceleme sonuçlarına göre Adele’nin Million Years Ago şarkısını Ahmet Kaya’nın şarkısından aldığı kesinleşmiş oldu.

2015 yılının son aylarında çıkardığı “25” isimli yeni albümü ile başarılı satış rakamları elde eden ünlü İngiliz şarkıcı Adele, bu albümde bulunan Million Years Ago isimli şarkısına birçok tepki gelmişti. Zira bahsi geçen bu şarkının Ahmet Kaya’nın 1985 yılında çıkardığı “Acılara Tutunmak” isimli şarkısı ile bir hayli benzerlik taşıyordu. Million Years Ago şarkısının gerek ezgileri gerek ritmi ile adete Ahmet Kaya’nın şarkısını seslendiriyormuş havası yaratan Adele, 2015’in son günlerine damga vurmuştu. Hatta bu benzerlik ülkemiz de dahil dünya basınında büyük yankı uyandırmıştı.

Haberin Devamı

Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) tarafından incelenmeye alınan Million Years Ago, Acılara Tutunmak şarkısı ile teknik olarak karşılaştırıldı. MSG araştırma kurulu elde ettiği sonuçlara göre Million Years Ago ve Acılara Tutunmak şarkılarının benzerliğine karar vererek, çalıntı gerekçesi ile dava açılabilecek bir düzeyde olduğunu açıkladı. Varılan bu sonucu Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’ya bildiren Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) kurulu, eğer isterse eşinin seslendirdiği şarkıyı çaldığı gerekçesi ile Adele’e dava açabileceğini belirtti.

Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, eşinin şarkısının çalındığı haberleri gündeme geldiği sıralarda şu sözleri söylemişti: “Dünya çapında birinin şarkı çalmaya tenezzül edeceğini sanmıyorum”. MSG raporuna göre Ahmet Kaya’nın aile üyelerine Adele’e dava açabilecekleri hakkı tanında. Ancak bu sonuç doğrultusunda varislerin nasıl bir tutum sergileyeceği henüz bilinmiyor.

Adele Million Years Ago Çalıntı Çıktı

Adele Kimdir?

Haberin Devamı

5 Mayıs 1988 tarihinde Tottenham, Londra, İngiltere’de dünyaya gelen Adele Laurie Blue Adkins, İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen. Türk, İspanyol ve İngiliz asıllı bir aileden gelen Adele, babasından dolayı Galli olduğunu dile getirmiştir.

Çok küçük yaşlardan beri şarkı söyleme yeteneği kazanan Adele, müzik kariyerine 2006 yılında adım atmıştır. Şarkıcı o yıllarda yakın bir arkadaşının kendisine ait olan bir demoyu Myspace’ye göndermesi ile birlikte XL Recordings tarafından keşfedildi. XL Recordings’ten kayıt sözleşmesi teklifini kabul eden Adele, müzik hayatına başlamış oldu. Kısa sürede başarılı bir çıkış yapan şarkıcı 2007 yılında BRIT Ödülleri’nde “Eleştirmenlerin Seçimi” ve 2008 yılında da BBC’nin “2008’in Sesi” ödüllerini kazandı.

Haberin Devamı

Çıkardığı 19 isimli albümü kariyer hayatının dönüm noktası oldu. Bu albümü ile bir çok daldaki usta sanatçılar tarafından takdirler aldı. Yine bu ilk albümü ile Birleşik Krallık’ta bir numaradan giriş yaparak dört kez platin kazandı.

ABD’deki başarısı ise 2008 yılında yayınlanan “Saturday Night Live” bölümü ile hızla yükseldi. 2009 Grammy Ödüller’nde “En İyi Yeni Sanatçı” ve “En İyi Kadın Vokal Pop Performansı” ödüllerine layık görüldü.

2011 yılına gelindiğinde ise 21 isimli ikinci stüdyo albümü ile karşımıza çıkan ünlü sanatçı, başarılı bir yükselişe geçerek ilk albümü ile yakaladığı başarıyı geçti. Bu albümü ile de Yılın Albümü, Grammy Ödülü ve Amerikan Müzik Ödülleri gibi birçok dalda ödül alarak Beyonce ile aynı seviyeye geldi. Ayrıca 21 isimli albümü ile Guinness Rekorlar Kitabı’na bir çok kez asını yazdırdı.

Haberin Devamı

2014 yılına “Make You Heel My Love” isimli şarkısı ile Spotify tarafından “en mükemmel aşk şarkısı” olarak damga vurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!