ADD'den   Türk Kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83.yıldönümü mesajı

Güncelleme Tarihi:

ADDden   Türk Kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83.yıldönümü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 16:38

ADD'den   Türk Kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83.yıldönümü mesajı

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA)- ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Kemal Ceylan,Türk Kadınına  milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83’ncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bu hakkın, 17 Şubat 1926 Medeni Kanunun kabul edilmesi ile kadın ve erkek arasındaki ekonomik farklılıkların ortadan kalkmasına ve  tam bir eşitlik sağlanmasına yol açtığına değinen ADD Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan, yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:
'.1930-1933 ve 5 Aralık 1934’de yapılan anayasa değişikliği ile kadınlarımıza milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile kadınlarımızı toplum ve kanun karşısında eşit hale gelmiştir. Türk Kadını’nı yüceltmek ve toplumda hak ettiği yere getirmek için Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o günkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin saygıdeğer üyelerinin bu kararlarını ;analarımız , bacılarımız , eşlerimiz ve kızlarımız adına , tüm Ulusumuz adına büyük bir saygı ve şükranla anıyorum. Bütün bu yasal düzenlemelere rağmen kadınlarımızı , toplumda hak ettikleri yere getirebilmiş değiliz . Yeri geldiğinde kadından ve kadın emeğinden her konuda yararlanan , onları oy almada bir araç ve oy deposu olarak algılayanlar , sıra aktif görevlere getirmeye geldiğinde ,oralı bile olmuyorlar. Ancak yadsınamayacak bir gerçek daha var ;hak verilmez , alınır.Kadınlarımız , verilmiş haklarını kullanma savaşımını vermedikçe , biz Atatürkçülerin bütün çabaları boşa gidecektir.Kadın – erkek eşitliğinin gerçekleşebilmesi ,kadınlarımızın bu uğurda verecekleri savaşımla sağlanabilir.''
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!