ADD üyelerinden şeker fabrikalarının özelleştirmesine tepki

Güncelleme Tarihi:

ADD üyelerinden şeker fabrikalarının özelleştirmesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 14:01

ADD üyelerinden şeker fabrikalarının özelleştirmesine tepki

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, gündemde olan şeker fabrikalarının özelleştirilme girişimlerine tepki gösterdi.
Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında, şeker fabrikalarını Cumhuriyetin kaleleri olarak tanımlayan dernek üyeleri, hükümeti eleştirdi. Grup adına açıklama yapan Dernek Şube Başkanı Sacide Uluğ, "Cumhuriyetin kazanımlarını yok eden Ak Parti iktidarı, bu sefer 14 şeker fabrikasını feda ediyor. 3 grup ihale ile tarımsal sanayinin can damarı ile şeker pancarı üretiminin hayat damarları koparılırken, GDO'lu tatlandırıcı üreten emperyalist şirketlerin önü açılıyor. Türkiye bu girişime karşı çiftçisiyle, işçisiyle, sendikasıyla, üreticisiyle, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleriyle ayakta ve direnmeye kararlıdır. Batı ülkelerinde devlet desteklemesi ile üretimini arttıran tarım sektörü, artan stoklarını tüketmek için yollar ararken çözümü az gelişmiş ülkelerin tarım ve sanayisini çökertmekte bulmuştur" dedi.
Mücadelelerin büyüyerek devam edeceği mesajını veren Uluğ, "Ülkede yıkıma uğrayan şeker sektörünün yerini GDO'ku tatlandırıcılar alarak Türk halkı doğacak hastalıklarla ilaç tekellerinin insafına bırakılacak. Türk halkı bu yıkıma izin vermeyecektir. İşçisi, çalışanların ailesi, pancar üretici ve tüketicileriyle direnip bu ilk ekonomik kalelerini emperyalizmin insafına terk etmeyecektir. Özelleştirilmek istenen şeker fabrikaları AVM'lere dönüştürülecek, üretim merkezlerinin yerini tüketim tapınakları alacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!