Adaylara çevreyi kirletmeyin uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Adaylara çevreyi kirletmeyin uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2009 00:00

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Başkanı Süleyman Yorulmaz; seçimlere katılacak parti yöneticileri ile adaylara "Çevreyi kirletmeyin" uyarısında bulundu.

Yorulmaz, çevreyi kirletmeden, gürültü kirliliği yapmadan seçim propagandası gerçekleştirmenin demokrasi kültürünü daha da geliştireceğini söyledi. Yorulmaz yaptığı açıklamada, "Belediye başkanlığına talip olan adaylar seçim ve kampanya stratejilerinde tanıtım ürünlerini ’tek seferlik’ değil, seçimlerin sonrasında da kullanılabilecek materyaller olarak belirlemelidirler. Daha kalıcı ve kullanışlı tanıtım,propaganda malzemeleri adayların başarı şansını artıracaktır" dedi.

Yerel seçimlerin, demokrasinin önemli bir mihenk taşı olduğuna işaret eden Yorulmaz, "Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan adaylar değişik partilerin çatısı altında ülkemize hizmet vermek için yarışacak. Halkımızın tercihi ve Belediye Başkanı adaylarından beklentileri 29 Mart günü seçimlerin neticesini belirlemede etkili olacak. Halkımızdan, adaylardan ve başta iktidar partisi Ak Parti olmak üzere seçime katılacak tüm partilerden talebimiz ve istediğimiz "Çevreye Duyarlı Bir Seçim Kampanyası" yürütmeleridir" diye konuştu.

Obama örneği

Yorulmaz, Türkiye’de yaşanan seçim atmosferinin çılgın bir kağıt ve bayrak tüketme yarışına dönüşmemesini temenni ettiğini belirterek, "Çevreci olmak sadece söylemde kalmamalı" dedi. Amerikan Başkanı Barack Obama’nın seçim kampanyasını örnek gösteren Yorulmaz şunları söyledi:

"Obama, 2020 yılına kadar çevre için 150 milyar Dolar yatırımda bulunacağını, bunun da önümüzdeki 10 yılda çevre odaklı yeni 5 milyon istihdam oluşturacağını açıklamıştı. Dünyamızın geleceği için gezegenimizin en önemli tüketici aktörlerinden birisi olan Amerika’nın bu yaklaşımını da dikkatle takip edecek, halkımızı ve insanlığı bilinçlendirmeyi sürdüreceğiz. Yerel seçimlerde de Belediyelerin; merkezi hükümetin sağladığı imkánların yanı sıra gayretli çalışmaları vesilesi ile üretecekleri katma değeri tüm ulusumuza çevre odaklı hizmet olarak aktarmalarını bekliyoruz ."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!