Adaylara çevreye duyarlı ol çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Adaylara çevreye duyarlı ol çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2011 00:00

Ankara’nın doğal güzelliklerinden biri olan Mogan Gölü’nün ve ilçesi Gölbaşı’nın güzelliklerinin korunması için faaliyet gösteren Göl-Der, seçim öncesi milletvekili adaylarını, gürültü ve çevre kirliliği yaratmamaları konusunda uyardı.

GÖLBAŞI İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı İsa Ömercan, siyasilere çağrıda bulunarak çevre kirliliği oluşturacak çalışmaların yapılmamasını istedi.
12 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde milletvekili adaylıklarının açıklanmasıyla birlikte çevre kirliliklerinin önüne geçmek için genel merkez veya teşkilatların bazı tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Her seçimde aynı manzara

Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, her seçim süreci döneminde görüntülü, afişli, ya da sesli çevre kirliliği yaşandığını hatırlatırken, ilçeleriyle birlikte diğer bölgelerde de bu kirliliğin önüne geçmek için teşkilatların tedbir alması gerektiğini hatırlattı. Ömercan, şunları söyledi:

“Genel merkezlerin bu konuda duyarlı olması gerekir. Seçim süreci içerisinde cadde ve sokaklar başta olmak üzere her türlü binaya asılan parti bayrakları, tanıtım afişleri yasaklanmalıdır. Eğer bir tanıtım yapılacaksa, Belediyeye yada reklam ajanslarına ait reklam panoları, gazeteler kullanılabilir. Posta kutuları gibi yerlere de el broşürleri bırakılması engellenmelidir.

Ayrıca cadde ve sokaklarda seslendirme araçlarının yaptığı çığırtkanlığa da önlem alınmalıdır. Yaşlısı, hastası, kundakta bebeği olanlar var. Rahatsız edici boyutta olan bu gürültü kirliliğini dinlemek zorunda olmayanlar da dikkate alınmalıdır. Adaylar tanıtımlarını kapalı ve açık alanlarda toplantılarla yapmalıdır.” Bu gibi çevre kirliliği oluşturan her türlü etkinliğin önüne geçilmesi gerektiğini de belirten Ömercan, “Bu süreçte şimdiden tedbir alınırsa, halkımız için büyük bir hizmet yapılmış olacaktır. Bu konuda teşkilatların ve adaylarımızı duyarlı olmasını bekliyoruz. Hatta bu konuda yasak getirilmesi taraftarıyız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!