Adaylar bizden

BUGÜN iki belediye başkan adayıyla Göz Göz’ün kitabından söz edeceğim. Önce adaylar...

Biri on yıl önce DSP’den Konak Belediye Başkanlığı’na aday oldu ve kazandı. Beş yıl başkanlık yaptı. Sonra bir dönem ara verdi. Şimdi yine DSP’den aynı göreve aday. Evet, Erdal İzgi’den söz ediyorum. Bizim yazıişlerinden uğurlamıştık.

*

İkinci adayımız da CHP’den Konak için yarışta. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, İzmir Milletvekili. Hürriyet Ege Temsilcisi’yken aday oldu. O da bizden, Hakan Tartan. CHP’nin Konak’taki aday sancısını sona erdirdi. Ve Konak’ta, gazetecilikteki son görevleri Hürriyet’te olan iki arkadaşımız başkanlık yarışında. İkisine de başarılar diliyor, ’Kolay gelsin’ diyorum.

Göz Göz’ün kitabı yakın

Fatih Dalan sözünü etmişti ilk kez. Bir dönemin Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı. Şimdi Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nda. Ve de Göztepe’nin eski yöneticilerinden. Yani, Göztepe Spor Kulübü’nün. Hani, bir dönem yalnızca İzmir’in değil, Türkiye’nin çok önemli markası olan Göztepe. Adnan Süvari gibi teknik adamı, Fevzi, Gürsel, Ali, Halil gibi futbolcularıyla belleklerden silinmeyen. Dönemin Atletico Madrid gibi devlerine kafa tutan.

*

1925’te kurulan Göztepe’nin kitabı yazılıyor. Kulübün tarihi, işadamları Fatih Dalan, Cem Heris ve Selçuk Borovalı öncülüğünde kitaplaşıyor. Adı: "Bir Semt, Bir Kulüp: Göztepe." Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü tarihçi Doç. Dr. Oktay Gökdemir’in başkanlığında, öğretim görevlileri, araştırmacılar yürütüyor çalışmaları. Kitap, yalnızca kulübün değil, geçmişi 1850’li yıllara dayanan Göztepe semtinin de tarihine ışık tutacak. Kitapta Göztepe ile ilgili özel anılar ve belgeler de sunulacak.

*

Girişimci üçlü, kitapta Göztepe’nin uzun yıllara dayanan tarihi ve kuruluşundan bugüne geçirdiği aşamaların anlatılacağını söylüyor. Ve de, "Göztepe’yi tanıtan ve başarılarla taçlanmış tarihini gelecek kuşaklara aktarmak için kaynak özelliği taşıyan eseri, bize miras kalan Göztepe sevgisiyle oluşturuyoruz. Avrupa’da başarılar kazanmış, ilk defa yarı final oynayan Göztepe’nin tarihini ölümsüzleştireceğiz" diyor.

*

Eeee, böyle bir kitap da Göztepe’ye yakışır doğrusu. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları