Aday tartışmaları geride kaldı

Güncelleme Tarihi:

Aday tartışmaları geride kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2014 01:42

Yerel seçim tansiyonu giderek yükselen Denizli’de AK Parti tüm adaylarını belirlerken, CHP ve MHP’de birkaç ilçe kaldı. Büyükşehir belediye başkan adayları çalışmalarını hızlandırırken, kıyasıya bir yarışın beklendiği kentte projelerin görücüye çıkma heyecanı yaşanıyor.

Haberin Devamı


HÜRRİYET Ege’nin ‘Seçim Turu’nun bugünkü, her gün giderek hareketlenen Denizli oldu. Yerel seçimlere ilk kez büyükşehir statüsünde girecek olan kentin seçim nabzını Hürrriyet Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, Yazı İşleri Müdürü Nedim Bubik, Çevre İller Reklam Müdürü Fedai Ünal ve Denizli Doğan Haber Ajansı (DHA) Temsilcisi Osman Nuri Boyacı’yla tuttuk. Parti genel merkezlerinin adayların çoğunu netleştirmesiyle, sıra projeleri konuşmaya geldi. Şu ana kadar CHP Tavas ve Babadağ, MHP ise Acıpayam, Beyağaç, Çivril ve Bekilli adaylarını belirlemedi. Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, CHP adayı Kazım Arslan ve MHP adayı Ali İpek hizmet siyasetinde yoğunlaşırken, üçü de sürpriz projeleri olduğunu vurguladı.

Aday tartışmaları geride kaldı

Haberin Devamı

(Soldan sağa: Deniz Sipahi - Osman Zolan - Nedim Bubik)


Osman Zolan (AK Parti)

Hedef dünya kenti olmak

ÜÇ yıl önce görevi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den devralan Osman Zolan, özellikle şimdiye kadarki belediyecilik anlayışını halka yansıtmaya önem verdiklerine işaret etti. Geçen yerel seçimde CHP ile 10 puana yakın oy farkı bulunduğunu, şu anda da avantajlı olduklarını söyleyen Zolan, şubat ayı başında yapacakları kamuoyu yoklamalarıyla durumu bir kez daha gözden geçireceklerini belirtti. Denizli’yi ilk etapta “Türkiye’ye örnek gösterilecek şehir” yapmak istediklerini, bu hedefe ulaştıklarını ifade eden Zolan, “Şimdi dünya kenti olma yolunda ilerliyoruz. Önemli konularda dünya çapında örnek gösterilsin istiyoruz. Örneğin önceden hava kirliliğinden kuş uçmazdı, şimdi yüzde 80’lik doğalgaz erişimi ve 170 bin aboneyle önemli yol alındı. 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘en temiz şehir’ seçti. Biz yeşil alan konusunda da pek çok Avrupa ülkesini geçtik” bilgilerini verdi.

Esas referansımız 10 yıl
Seçime tek slogan üzerinden gitmeyeceklerini, pek çok konuda farklı mesajlar vererek seçmene ulaşacaklarını kaydeden Zolan, “Bizim esas referansımız Denizli’nin 10 yılda geldiği nokta olacak. ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ diye bir söz var. Yaptıklarımız ortada. Denizli, 2004 yılında büyük bir köydü ve bugün modern bir büyükşehir haline geldi. Türkiye genelinde pek çok projemizin örnek alındığını görüyoruz. Seçmen de hangi siyasi görüşten olursa olsun ‘Oy vermeyeceğim ama hakkını teslim etmek gerekirse Denizli müthiş değişti’ diyor” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

İlçe köy ve beldelere ağırlık
Zolan, 2004’de Nihat Zeybekci ile yola çıktığını, 7 yıl yol arkadaşlığı ve başkan yardımcılığından sonra 3 yıldır başkanlığı yürüttüğünü de hatırlatarak geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de bütçenin en az yüzde 50’sinin yine yatırıma harcanacağını aktardı. Bunun yanı sıra Denizli merkezinde hangi olanaklar varsa onun ilçe, köy ve beldelerde de olması gerektiğinin altını çizen Zolan, “Biz aynı şehirde yaşıyorsak herkes aynı şartlara kavuşmalı. Buna ilişkin yeni bir projemizi de yakın zamanda açıklayacağız. Bizim siyasi tarzımız, söylemimiz hizmet odaklı olacak. İnsanlar dertlerine derman istiyor. Denizli’yi yaşanabilir bir şehir haline getirdik ama biz yetmez diyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yurtdışından işçi gelebilir
Denizli’de şu anda kentsel dönüşüm projelerinin bulunmadığını, 2004-2009 arasında gerçekleşen ve TOKİ işbirliğinde yürütülen “Gecekondu Dönüşüm” projesinin tamamlandığını dile getiren Zolan, vatandaşların talebi olursa yardımcı olduklarını kaydetti. Kentteki pek çok fabrikanın da vasıfsız işçi bulma konusunda sıkıntı yaşadığına değinen Zolan, büyümeyle birlikte yurtdışından işçi taleplerinin de gündeme gelebileceğine işaret etti. Zolan, küresel ekonomik kriz sırasında ihracat ağırlıklı kentte istihdamın 120 binlere düştüğünü, ancak beş yılda bu rakamın 187 binlere çıktığını belirterek bu konudaki projelerini de açıklayacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı


Kazım Arslan (CHP)

Aday tartışmaları geride kaldı

Sosyal belediyecilik anlayışı

ADAY gösterilmesinin ardından kolları sıvayan Kazım Arslan, sosyal bir belediyecilik anlayışı ortaya koymak için yola çıktığını vurguladı. İşsizlikten turizme, sanayiden tarıma kadar pek çok alanda projeler oluşturduklarını anlatan Arslan, şunları söyledi:
“Yılbaşından itibaren ilçelerde projelerimizi anlatmaya başladık. Sorunları tespit edip çözüm önerilerimizi halkla paylaşıyoruz. İlk etapta işsizliği azaltarak herkesin işinin ve aşının olmasını sağlayacağız. Öte yandan belediyeyi tüccar gibi yöneten bir zihniyet var. Elbette kaliteli hizmet vereceksiniz ama bu kadar gelire ve borçlanmaya rağmen beklenen düzeyde bir hizmet göremiyorum. Yapılanlar yok mu var, ama yeterli görmüyorum.

Haberin Devamı

Her taraf demir yığını
Daha çok çevre düzenlemesine yönelik düzenlemeler var. Örneğin üst geçitler yapmışlar. 100 metrelik yolu 350 metrede geçiyorsunuz. Her taraf demir yığını. Plansız, programsız yapılan projeler. O nedenle biz de CHP’nin 89 ruhuyla yeniden seçimlerde atak yapması için kendi projelerimizi ortaya koyuyoruz. Sahaya çıktığımızda çok iyi tepkiler alıyoruz. Hizmetlerin görünmeyen yüzünü de anlatıyoruz. Örneğin kentte ulaşım tam bir keşmekeş. Burada iyi bir ulaşım master planı yapılması gerekiyor. Çünkü Denizli çok dar bir bölgenin içinde ve sık yapılaşmaya sahip. Hızlı şehirleşmenin getirdiği bir yük var. Modern bir kent için iki geniş bulvar ve görkemli bir kent meydanı yapacağız. Şehrin artık bir yere kayarak modern bir kentin oluşturulmasını sağlayacak bir projemiz var.”

Bütçelere dost projeler
Bunların yanı sıra kadınlar, emekliler ve engelliler için de projeleri bulunduğunu aktaran Arslan, “Ben aynı zamanda sanayici olduğum için kentteki sektörlerin sorunlarını da biliyorum. Mermerciliğin gelişmesi ve ihracatın artması için altyapı ve ulaşım sorunlarını mutlaka çözeceğim. İlimizde her türlü tekstil ürününün alınıp satıldığı çok amaçlı tekstil çarşısı yapacağım. Pamukkale ve Karahayıt’a gelen turistlerin kent içine de girmesi için gerekli girişimleri yapacağım. Termal ve inanç turizmini teşvik edeceğim. Tarım sektörünün maliyet ve pazar sorununa çözüm getireceğim” diye konuştu. Arslan ayrıca Denizli’deki su ücretlerinin çok yüksek olduğunu da söyleyerek, “Halka pahalıya verilen belediye hizmetlerinin bedelini makul düzeye getireceğim. Konutlarda kullanılan 10 tona kadar olan suyun 1 ton bedeli 50 kuruş olacak. İşyerlerine ait su bedellerini de tek tarifeye getireceğim. Bu yöndeki hazırlıklarımız da tamamlandı. Ayrıca kente şehir tiyatrosu, müze gibi alanlar kazandırarak kültür sanat hayatını canlandırmak istiyorum” dedi.

Ali İpek (MHP)

Aday tartışmaları geride kaldı

Yapılamayanları anlatacağız

SEÇİM çalışmalarında öncelikle görevdeki AK partili büyükşehir belediyesine yönelik eleştirileri dile getireceklerini ve projelerini anlatacaklarına işaret eden MHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek de, “Halka ‘yapacağız’ deyip yapılmayan hatta ‘yaptık’ deyip yapılmayan projeler var. Bunları anlatacağız. Ulaşım gibi konularda ciddi sıkıntılar var. Milletin canına okudular. Denizli’nin atar damarı Gazi Bulvarı’ndaki değişiklikler esnafı mağdur etti” dedi.

Ekibimle hazırız
Sahaya indiklerinde sorunları anlatarak önerilerini aktardıklarını belirten İpek, özellikle Çınar, Bayramyeri gibi Denizli’nin kalbi kabul edilen alanlarda ticareti canlandırmak, eğlence ve alışverişi ön plana çıkarmak için önemli projelere imza atacaklarını duyurarak işsizlik konusunda hazırladıkları projenin ise son aşamaya geldiğini dile getirdi. İpek, “Denizli’nin çok güzel, değerlendirilmesi gereken ilçeleri var. Biz MHP olarak ilçe turizmini de canlandırarak kente önemli bir katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Biz gerçek projelerle geliyoruz. Ben ve ekibim aylardır çeşitli projeler hazırlayarak bunları sadece kent merkezi için değil ilçe, belde ve köyleri de baz alarak değerlendirdik. Köylümüz, kentlimiz, çiftçimiz, esnafımız, öğrencimiz neler bekliyor, hep dinledik. Bunların detaylarını da çok kısa bir süre sonra paylaşacağız” diye konuştu.


İLÇE ADAYLARI

AK Parti: Merkezefendi: Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale: Hüseyin Gürlesin, Acıpayam: Hulusi Sevkan, Babadağ: Salim Demirezen, Baklan: Yusuf Gülsever, Bekilli: Yaşar Halil Yiğit, Beyağaç: Mustafa Akçay, Bozkurt: Ali Kavsara, Buldan: Ahmet Kırık, Çal: Osman Saruhan, Çameli: Cengiz Arslan, Çardak: Mahmut Öztürk, Çivril: Güven Gürcan, Güney: Halil Ayhan, Honaz: Turgut Devecioğlu, Kale: Erkan Hayla, Sarayköy: Ahmet Necati Özbaş, Serinhisar: Mehmet Kobaş, Tavas: Turhan Veli Akyol.

CHP: Merkezefendi: Arif Balkanay, Pamukkale: İbrahim Vural, Acıpayam: ilhan Özcan, Buldan: Mustafa Gülbay, Bekilli: Mustafa Başkafa, Beyağaç: Ramazan İrioğlu, Bozkurt: Birsen Çelik, Baklan: Ali Beşparmakkaya, Çameli: Özdemir Özdemir, Çivril: İbrahim Hakkı Aslan, Çal: Ahmet Hakan, Çardak: Ali Altıner, Güney: Nusret Eraydın, Honaz: Mevlüt Kurban, Kale: Mehmet Çelimli, Serinhisar: Hüseyin Gemi, Sarayköy: Rıfat Kapancıoğlu.

MHP: Pamukkale: Ümit Bahtiyar, Merkezefendi: Nihat Yeniyol, Tavas: Abdülkadir Uslu, Kale: İsmail Yarımca, Serinhisar: Halil Öztürk, Çameli: Cumhur Turgut, Honaz: Ali Semerci, Çardak: Cemal Şahin, Bozkurt: Hamdi Cin, Çal: Fethi Akcan, Baklan: Hakan Orhan, Güney: Mustafa Ferhat Çetiner, Buldan: Habib Kızılöz, Sarayköy: Ahmet Çelikak, Babadağ: Ahmet Yümsek.

2009 YEREL SEÇİM SONUÇLARI
AK Parti yüzde 39.90 (117.77)
CHP yüzde 22.52 (88.524)
MHP yüzde 22.52 (66.480)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!